Evo kada će se odlučivati o Heroes Act-u koji uključuje novih 1200$ pomoći

Evo kada će se odlučivati o Heroes Act-u koji uključuje novih 1200$ pomoći

Evo kako da pratite status vašeg povraćaja poreza za 2020. godinu
Tesla Semi uspešno završio prvo putovanje od 500 milja sa punim opterećenjem
Razmišljate o odmoru u toplim krajevima Amerike tokom decembra? Evo nekoliko predloga

IRS je do sada isplatio preko 218 milijardi USD u stimulusnim čekovima, pri čemu je izvršeno gotovo 110 miliona transfera novca direktnim depozitom i gotovo 20 miliona putem papirnih čekova.

Novi koronavirusni paket pomoći pod imenom – HEROES Act – sastoji se od još tri triliona dolara ekonomske pomoći za američku ekonomiju teško pogođenu posledicama pandemije koronavirusa. Predlog zakona prošao je kroz Predstavnički dom, ali se očekuje da će se suočiti sa velikim protivljenjem kada dođe do Senata kojim preovladavaju republikanci.

Republikanski senatori opisali su predlog zakona kao “dead on arrival” u gornjem domu, dok je vođa republikanske većine, Mitch McConnell, najavio odbacivanje ovog paketa pomoći.

Kada će se odlučivati o novom paketu pomoći?

Predstavnici republikanaca u Senatu saopštili su da će bilo koji budući paket pomoći morati da sačeka do prolaska “Dana Sećanja” (Memorial Day) koji se obeležava  25. maja.

Slične informacije mogle su se čuti od većine predstavnika Senata, koji su trenutno na odmoru do 25. maja nakon čega će se ponovo zasedati i doneti konačnu odluku o ovom zakonu.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0