Evo kada možete očekivati treći stimulusni ček od 1400 dolara

Evo kada možete očekivati treći stimulusni ček od 1400 dolara

Kako poslati novac iz Amerike u Srbiju? Najbolji servisi za slanje para
Federalni sudija naredio da se okonča program za mlade imigrante
Da li je legalno dobiti dete u Americi radi sticanja državljanstva?

Očekuje se da će treći krug podsticajnih čekova stići sledećeg meseca u okviru novog paketa pomoći protiv Covid-19 predsednika Džoa Bajdena od 1,9 triliona dolara, takođe poznatog kao Američki plan za spasavanje (ARP).

Hill izveštava da je “House Ways and Means Committee” u četvrtak unapredio ključni deo paketa koji uključuje direktne isplate u vrednosti do 1.400 američkih dolara po osobi i proširenje dečijeg poreskog kredita. Odbor za budžet Doma kombinovaće sa ostalim delovima paketa drugih kongresnih odbora pre finalizacije zakona.

Prema CBS-u, predsednica Doma Nanci Pelosi rekla je da Kongres – koji trenutno kontrolišu demokrate i u domu i u Senatu – ima za cilj da račun na Bajdenovom stolu bude do 14. marta, kada ističe trenutna runda pomoći za nezaposlenost i druge pomoći od koronavirusa. To znači da bi treći stimulans od 1.400 dolara verovatno stigao krajem marta.

“House Ways and Means Committee” odobrio je davanje 1.400 dolara osobama sa prihodima do 75.000 američkih dolara i 2.800 američkih dolara za bračne parove koji zarađuju do 150.000 američkih dolara, slično kao u prva dva kruga pomoći. Otprilike 85% odraslih Amerikanaca bi imalo pravo na puni iznos na osnovu prihoda od najnovije poreske prijave.

Kada ću stići treći ček pomoći od 1400 dolara?

Krajem marta, najverovatnije.

Nakon što je Tramp odobrio i potpisao drugu rundu, isplate su počele za nekoliko dana. Prve runde čekova trebale su da stignu nedeljama, čak i putem direktnog depozita, ali milioni će brzo dobiti treću rundu ako su već verifikovali svoje podatke na veb sajtu IRS-a „Get My Paiment“.

Kongres je odredio krajnji rok do 14. marta, a kašnjenja su malo verovatna jer ga demokrate mogu proglasiti u Senatu jednostavnom većinom, zaobilazeći moguću blokadu republikanaca.

Nadamo se da ćemo sve to obaviti do kraja februara,” rekla je Pelosi u četvrtak.

To znači da bi oni sa direktnim depozitom mogli da dobiju podsticajne čekove krajem marta, a oni koji dobiju papirne čekove ili debitne kartice verovatno bi očekivali da će uplate primiti kasnije na proleće.

Izvor: Syracuse

COMMENTS

WORDPRESS: 0