Evo kako će Netflix zabraniti korisnicima da dele svoje naloge

Evo kako će Netflix zabraniti korisnicima da dele svoje naloge

Za “Unemployment” u SAD prijavilo se 10 miliona ljudi. Evo kako da aplicirate.
Florida “Purple Alert Program” počinje 1. jula. Evo šta to znači
Majami među gradovima sa najvećim odlivom stanovnika u 2023. godini

Posle meseci čekanja, Netflix je konačno otkrio nove detalje o tome kako planiraju da spreče deljenje naloga u bliskoj budućnosti.

Usluga striminga, koja je prošlog meseca najavila da će novu strategiju početi sa uvođenjem u martu, podelila je ažurirana najčešća pitanja u kojima je navedeno kako vaš nalog treba, a kako ne treba da se deli.

Jedan od novih detalja je da će Netflix uskoro zahtevati od korisnika da identifikuju svoju primarnu lokaciju preko svog TV-a. Kompanija će ga zatim koristiti da bi se uverila da su svi korisnici u okviru jednog naloga povezani na isti Wi-Fi kao i TV.

Ako korisnik ne podesi primarnu lokaciju preko TV-a, Netflix će je automatski postaviti na osnovu IP adrese, ID-a uređaja i aktivnosti, saopštila je kompanija.

Ako neko ko nije na istoj Wi-Fi mreži kao primarni korisnik pristupi nalogu, Netflik će poslati verifikacioni kod na e-poštu primarnog korisnika. Zatim će imati 15 minuta da ga odobre pre nego što istekne.

Evo svega što znamo o Netflix-ovoj novoj inicijativi:

Nalozi će i dalje biti deljivi, ali će korisnici moći da se prijave samo ako su povezani na isti Wi-Fi kao primarni korisnik.

Važno je napomenuti da će korisnici i dalje moći da gledaju Netflix istovremeno sve dok ih je odobrio primarni korisnik ili su povezani na isti WiFi.

Broj dozvoljenih istovremenih strimova na svakom nalogu će i dalje varirati u zavisnosti od plana za koji ste prijavljeni.

NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0