Evo koje grupe stanovnika Floride trenutno ispunjavaju uslove za vakcinu protiv COVID-19

Evo koje grupe stanovnika Floride trenutno ispunjavaju uslove za vakcinu protiv COVID-19

Za “Unemployment” u SAD prijavilo se 10 miliona ljudi. Evo kako da aplicirate.
Miami Heat raskinuo ugovor sa FTX-om. Arena će dobiti novo ime
Prijave za glasanje u SAD ističu 5. oktobra. Evo kako da se registrujete

Kako dolaze dodatne doze vakcine i kako se smanjuje potražnja za istim među starijim građanima, sve više stanovnika Floride sada ima pravo da prime vakcine protiv COVID-19.

Evo kraćeg pregleda koje sve grupe stanovnika Floride ispunjavaju uslove za vakcine:

• Stanovnici stariji od 65 godina

• Stanovnici i osoblje u ustanovama za dugotrajnu negu

• Zdravstveni radnici koji imaju direktan kontakt sa pacijentima

• Policijski službenici stari 50 i više godina

• Vatrogasci stari 50 i više godina

• Zaposleni u predškolskim ustanovama i školama do 12. razreda – Ako ste u ovoj kategoriji i imate 50 godina ili više, možete da posetite bilo koju lokaciju za vakcinaciju koju je organizovala država. Ako imate 49 ili manje godina, možete se vakcinisati u maloprodajnim apotekama i na tri lokacije koje podržavaju FEMA u okrugu Miami-Dade, a koje prihvataju vakcinaciju bez zakazivanja. Profesori sa fakulteta još uvek nemaju pravo da se vakcinišu.

• Stanovnici mlađi od 65 godina koje lekar smatra „izuzetno osetljivim“ na COVID-19 – imajte na umu da neće sve lokacije uzimati ove pacijente. Bolnice, lekari i farmaceuti mogu da daju injekcije pacijentima za koje smatraju da su ranjivi. Tri lokacije koje podržavaju FEMA u Miami-Dade-u takođe nude vakcine ugroženim pacijentima, koji moraju da imaju ovaj specifični obrazac koji je potpisao lekar da bi ispunjavali uslove. (Ostala državna mesta, uključujući stadion Hard Rock i Marlins Park, još uvek ne vakcinišu ugrožene pacijente mlađe od 65 godina.) Guverner Ron DeSantis rekao je da će lekarske ordinacije početi da dobijaju Johnson & Johnson doze koje mogu da daju svojim pacijentima kojima je to potrebno. Proverite kod svog lekara i takođe proverite da li mesto na kome želite da se vakcinišete uzima ugrožene pacijente mlađe od 65 godina.

Local 10

COMMENTS

WORDPRESS: 0