Evo koje industrije bi mogle biti prve na redu za otpuštanja u recesiji

Evo koje industrije bi mogle biti prve na redu za otpuštanja u recesiji

Cene kuća u Majamiju za godinu dana skočile za 25%
4 velike promene u sistemu Socijalnog Osiguranja (Social Security) za koje treba da znate
Ovo su 20 najboljih poslova u Americi za 2021. godinu. Da li je i vaš posao jedan od njih?

Prema analizi neprofitnog ekonomskog istraživačkog centra The Conference Board, profesori na fakultetima mogu se osećati sigurno u slučaju recesije. Međutim, za radnike u transportu situacija je drugačija – oni bi trebalo da počnu da sređuju svoj CV.

A man drives a semi-truck.

Novi indeks rizika od gubitka posla, objavljen u sredu, pokazuje koje će industrije verovatno izgubiti najviše poslova ako i kada dođe do dugo očekivane recesije. Indeks uzima u obzir više faktora, uključujući koliko su industrije osetljive na povećanje kamatnih stopa, trendove zapošljavanja pre pandemije i koliko je radne snage fakultetski obrazovano. Analiza je pokazala da su informacione usluge, uključujući tehnološke i medijske kompanije, na vrhu liste, što nije iznenađujuće s obzirom na talase otpuštanja visokog profila koji su se već desili u sektoru.

Najsigurniji poslovi su u privatnim obrazovnim službama, što uključuje univerzitete i fakultete, gde potražnja za radnom snagom ima tendenciju da ostane stabilna bez obzira na stanje privrede, navodi se u analizi. Iako su ekonomisti The Conference Board-a optimistični u pogledu smanjenja gubitka posla u ovoj recesiji, savetuju radnike da budu spremni i da proaktivno preduzmu mere kako bi se zaštitili u slučaju gubitka posla.

 

Izvor: Investopedia.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0