Evo koje važne uredbe CARES zakona ističu na kraju meseca

Evo koje važne uredbe CARES zakona ističu na kraju meseca

10 najčešćih razloga zbog kojih možete biti odbijeni za turističku vizu u SAD
Treba vam sponzor za zelenu kartu? Evo šta sve treba da znate o sponzoru
Veliki zaostatak USCIS-a: Skoro 400 000 imigranata čeka na intervju za “Zelenu Kartu”

Kako stvari izgledaju danas, zakonodavci će malo verovatno usvojiti novi savezni paket pomoći pre nego što pojedini ključni delovi CARES akta koji je usvojen u martu isteknu ove nedelje.
The Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act, takođe poznat kao  CARES akt, je zakon o ekonomskom podsticaju u iznosu od 2,2 triliona dolara koji je usvojio Kongres SAD i koji je u martu 2020. godine potpisao predsednik , Donald Trump, kao odgovor na ekonomsku krizu izazvanu pandemijom COVID-19 u Sjedinjenim Državama.

Evo koji bitni delovi Cares zakona ističu na kraju meseca a koji zakoni još uvek ostaju na snazi.

  • Zabrana deložacija za osobe koji iznajmljuju kuće ili stanove sa hipotekama na federalnom nivou ističe u subotu, 25. jula; stanodavci su još uvek dužni da daju obaveštenje o iseljenju 30 dana pre njegovog početka.
  • Moratorijum na foreclosure za zgrade sa hipotekama na federalnom nivou važiće do 31. avgusta.
  • Federalna pomoć za nezaposlene u iznosu od 600 dolara nedeljno ističe 31. jula, ali će se poslednje isplate vršiti 25. ili 26. jula, u zavisnosti od države.
  • Program pomoći za nezaposlenost u Pandemiji (The Pandemic Unemployment Assistance program), koji pruža saveznu pomoć za frilensere i nezavisne radnike koji nisu podobni za standardno osiguranje od nezaposlenosti, nastaviće se do 31. decembra 2020. godine.
  • Privremeno odlaganje plaćanja za federalne studentske zajmove (ne privatne zajmove) prestaje 30. septembra.
  • Povlačenje sredstava u visini do 100.000 dolara sa 401 (k) , IRA i drugih prihvatljivih penzionih računa bez naplate penala, biće dozvoljena do 31. decembra 2020. godine.

Izvor: Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0