Evo koliko ce vas kostati nove Trampove carinske mere Kini!

Evo koliko ce vas kostati nove Trampove carinske mere Kini!

Premijera filma “Realna Priča” u Majamiju!
Danas izlaze rezultati za Green Card lutriju: Evo kako da proverite da li ste je dobili
Miami Worldcenter: Niče novi toranj u sklopu projekta od 6 milijardi dolara
[vc_row][vc_column icons_position=”left”][vc_column_text]Predsednik SAD Donald Tramp planira da uvede nove carine Kini koje ce iznositi deset odsto na robu uvezenu iz te zemlje u vrednosti od 300 milijardi dolara. Novi carinski propisi bi trebalo da stupe na snagu vec od Septembra.

Ekonomisti procenjuju da ce najnovija tarifa koju predsednik Donald Trump namerava da uvede za kinesku robu kostati svako domacinstvo u SAD u proseku 200 dolara godisnje. Tako bi se dostigla cifra od oko 831 dolara dodatnih troskova po domacinstvu godisnje nakon nekoliko novih carinskih pravila koje je Tramp doneo, pokazala je analiza Njujorskih Federalnih rezervi.

Tramp planira oporezovati 300 milijardi dolara kineskog uvoza za 10%, pocevsi od septembra s ciljem ubrzavanja trgovinskih pregovora s Pekingom. Nove tarife bi bile usmerene na proizvode koje koriste americki potrosaci, kao sto su obuca, odeca i mobilni telefoni.

Trumpove nove planirane tarife pokrenule su zabrinutost, posebno medju trgovcima koji najavljuju rast cena proizvoda iz uvoza. Pored toga, Kina je najavila da ce na americku robu uvesti kontra-tarife, sto bi stetilo americkim izvoznicima.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

COMMENTS

WORDPRESS: 0