Evo koliko ilegalnih imigranata trenutno ima u Americi

Evo koliko ilegalnih imigranata trenutno ima u Americi

Lutrija za Zelenu kartu 2025. završava se 7. novembra: Evo kako da se prijavite
Možete li se vratiti u Sjedinjene Države nakon što ste deprotovani – i kada? Evo odgovora na ovo važno pitanje
Treba vam kartica socijalnog osiguranja? Evo koji dokumenti su vam potrebni za to

U poslednjih nekoliko godina došlo je do značajnih promena po pitanju porekla i mestima odakle nelegalni imigranti dolaze i gde odlučuju da se nastane u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izveštaj procenjuje da je populacija nelegalnih imigranata dostigla 10,5 miliona u 2021. godini, što predstavlja oko 3% ukupnog stanovništva SAD-a i jedan je od najnižih nivoa od devedesetih godina prošlog veka. Ukupno, populacija nelegalnih imigranata smanjena je za 14% od 2007. do 2021. godine.

Većina nelegalnih imigranata u SAD-u rođena je u Meksiku, ali broj nelegalnih meksičkih imigranata drastično je opao za 900.000 od 2017. do 2021. godine.

Stručnjaci pripisuju ovaj pad migracija iz Meksika različitim faktorima, uključujući proširene puteve legalne imigracije u poslednjim godinama, posebno za privremene radnike u poljoprivredi.

Dok je broj nelegalnih imigranata iz Meksika opao, gotovo svaka druga regija u svetu zabeležila je postojani rast migracija ka SAD-u, s najvećim povećanjima iz Centralne Amerike, Jugoistočne i Južne Azije. Nakon Meksika, zemlje sa najvećim populacijama nelegalnih imigranata u SAD-u 2021. godine bile su Salvador, Indija, Gvatemala i Honduras.

Prema Pew-ovom izveštaju, i mesta gde nelegalni imigranti odlučuju da se nasele u SAD-u takođe su doživela neke male promene u 2021. godini. Među svim saveznim državama SAD-a, samo su Florida i Vašington doživele porast svoje populacije nelegalnih imigranata. Kalifornija i Nevada su zabeležile pad, dok je populacija nelegalnih imigranata u svim ostalim državama ostala stabilna.

boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0