Evo koliko ilegalnih imigranata trenutno ima u Americi

Evo koliko ilegalnih imigranata trenutno ima u Americi

5 razloga zbog kojih IRS može pokrenuti poresku reviziju vašeg povraćaja poreza
Svi policajci na Floridi od ove nedelje moraće da sarađuju sa imigracionim vlastima!
Najlakši način da obnovite svoj američki pasoš

U poslednjih nekoliko godina došlo je do značajnih promena po pitanju porekla i mestima odakle nelegalni imigranti dolaze i gde odlučuju da se nastane u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izveštaj procenjuje da je populacija nelegalnih imigranata dostigla 10,5 miliona u 2021. godini, što predstavlja oko 3% ukupnog stanovništva SAD-a i jedan je od najnižih nivoa od devedesetih godina prošlog veka. Ukupno, populacija nelegalnih imigranata smanjena je za 14% od 2007. do 2021. godine.

Većina nelegalnih imigranata u SAD-u rođena je u Meksiku, ali broj nelegalnih meksičkih imigranata drastično je opao za 900.000 od 2017. do 2021. godine.

Stručnjaci pripisuju ovaj pad migracija iz Meksika različitim faktorima, uključujući proširene puteve legalne imigracije u poslednjim godinama, posebno za privremene radnike u poljoprivredi.

Dok je broj nelegalnih imigranata iz Meksika opao, gotovo svaka druga regija u svetu zabeležila je postojani rast migracija ka SAD-u, s najvećim povećanjima iz Centralne Amerike, Jugoistočne i Južne Azije. Nakon Meksika, zemlje sa najvećim populacijama nelegalnih imigranata u SAD-u 2021. godine bile su Salvador, Indija, Gvatemala i Honduras.

Prema Pew-ovom izveštaju, i mesta gde nelegalni imigranti odlučuju da se nasele u SAD-u takođe su doživela neke male promene u 2021. godini. Među svim saveznim državama SAD-a, samo su Florida i Vašington doživele porast svoje populacije nelegalnih imigranata. Kalifornija i Nevada su zabeležile pad, dok je populacija nelegalnih imigranata u svim ostalim državama ostala stabilna.

boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0