Evo koliko novca biste imali da ste uložili $1.000 u Walmart pre 10 godina

Evo koliko novca biste imali da ste uložili $1.000 u Walmart pre 10 godina

U Compass Areni uspešno održan prvi Balkan Business Conference!
Fim Majkla Mura ,”Planeta ljudi” besplatno na Jutjubu!
Priključite se do sada najvećem projektu mapiranja srpske dijaspore

Sa ukupnim cenama hrane koje su prošle godine porasle za 10 odsto, prema Birou za statistiku rada, Walmart-ova reputacija za uštede i popuste privlači kupce koji nemaju preterano jake budžete.

Najveći nacionalni trgovac na malo prijavio je prihod od 164,05 milijardi dolara za svoj četvrti fiskalni kvartal, nadmašivši prognozu analitičara za 159,72 milijarde dolara, prema procenama konsenzusa Refinitiv-a. Kompanija je takođe prijavila zaradu po akciji od 1,71 dolara u poređenju sa očekivanim analitičarima od 1,51 dolara.

Šta ovo znači za investitore

Iako je Walmart nadmašio očekivanja analitičara, veliki trgovac na malo je dao oprezne izglede za narednu fiskalnu godinu.

Kako su cene namirnica i dalje visoke, kupci nastavljaju da kupuju manje diskrecionih artikala kao što su igračke, elektronika i odeća, rekao je Rainey za CNBC objašnjavajući Walmart-ova predviđanja za narednu godinu.

Potrošači su i dalje pod velikim pritiskom“, rekao je on. „A ako pogledate ekonomske pokazatelje, bilansi su tanji, a stope štednje opadaju u odnosu na prethodne periode. I zato imamo prilično oprezan pogled na ostatak godine“.

Dana 21. februara, nakon što je kompanija objavila svoje kvartalne rezultate, Walmart-ove akcije su porasle za 0,61%, završivši sesiju na 147,33 dolara po akciji.

Evo koliko biste novca imali od 21. februara 2023. da ste uložili 1.000 dolara u kompaniju pre jedne, pet i 10 godina.

Da ste uložili 1.000 dolara u Walmart pre godinu dana, imali biste oko 1.084 dolara od 21. februara, prema proračunima CNBC-a.

Da ste uložili 1.000 dolara u Walmart pre pet godina, vaša investicija bi se povećala na 1.728 dolara od 21. februara, prema proračunima CNBC-a.

A da ste stavili 1.000 dolara u Walmart pre deceniju, za rast, on bi se više nego udvostručio i porastao na 2.390 dolara od 21. februara, prema proračunima CNBC-a.

Investitori bi trebalo da urade svoja istraživanja

Bez obzira da li razmišljate o ulaganju 1.000 dolara u Target, McDonald’s ili druge pojedinačne akcije, važno je zapamtiti da prošli učinak akcije ne bi trebalo da se koristi za predviđanje koliko dobro može da funkcioniše u budućnosti.

Do tog trenutka, pasivna strategija ulaganja ima smisla za većinu investitora. Stručnjaci obično preporučuju ulaganje u jeftine indeksne fondove, što može dati vašem portfelju izloženost širokom spektru kompanija pošto su one automatski diverzifikovane.

Ulaganje u S&P 500, tržišni indeks koji prati performanse akcija 500 velikih američkih kompanija, može biti odlično mesto za početak.

Od 21. februara, S&P 500 je pao za nešto više od 8% u poređenju sa pre 12 meseci, prema proračunima CNBC-a. Međutim, indeks je dobio skoro 48% od 2018.godine i porastao za oko 166% od 2013.godine.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0