Evo šta znači novi kontroverzni zakon za preuređenje stalne alimentacije

Evo šta znači novi kontroverzni zakon za preuređenje stalne alimentacije

Najskuplja u zemlji: Prodaje se kuća sa Floride vredna 295 miliona dolara
Kako da znate jeste li ste ispunili uslove da postanete državljanin Amerike?
Ponovo se otvara South Pointe Park! Bez maski ali uz socijalno distanciranje

Guverner Floride, Ron DeSantis, potpisao je meru koja će preurediti zakone o alimentaciji u državi, nakon tri odbijena slična predloga i decenije emotivnih sukoba oko ove teme.

Mera (SB 1416) uključuje ukidanje takozvane stalne alimentacije.

Odobrenje DeSantisa usledilo je godinu dana nakon što je odbacio sličan zakon koji je pokušavao da eliminiše stalnu alimentaciju i uspostavi formulu za izračunavanje iznosa alimentacije na osnovu dužine trajanja braka.

Šta ova nova mera znači za zakone o alimentaciji u Floridi? Evo svega što trebate znati o novom zakonu.

Šta ovaj zakon znači za osobe koje plaćaju ili primaju alimentaciju?

Pored ukidanja stalne alimentacije, mera će uspostaviti postupak za bivše supružnike koji izvršavaju plaćanja alimentacije da zatraže izmene u sporazumima o alimentaciji kada žele da se penzionišu.

Omogućiće sudijama da smanje ili prekinu plaćanja alimentacije, podrške ili izdržavanja nakon razmatranja niza faktora, kao što su “starost i zdravlje” osobe koja izvršava plaćanja; uobičajena starosna granica za penzionisanje u toj osobi’s zanimanju; “ekonomski uticaj” smanjenja alimentacije na primaoca plaćanja; i “motivacija za penzionisanje i verovatnoća povratka na posao” za osobu koja izvršava plaćanja. Zakon će uvesti petogodišnje ograničenje za takozvanu rehabilitacionu alimentaciju.

Prema planu, osobe koje su u braku kraćem od tri godine neće biti validne za primanje alimentacije, dok će oni koji su u braku 20 ili više godina biti validni za primanje plaćanja u trajanju do 75% trajanja braka.

Novi zakon će takođe omogućiti platiocima alimentacije da traže izmene ukoliko “postoji ili je postojao podržavajući odnos” sa njihovim bivšim supružnicima u prethodnoj godini. Kritičari su argumentovali da je ta odredba nejasna i da se može odnositi na privremene cimerke/cimere koji pomažu primaocima alimentacije u pokrivanju životnih troškova u kratkom periodu.

Kada je zakon o alimentaciji stupio na snagu? Zakon je stupio na snagu 1. jula 2023. godine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0