Evo zašto vaša poreska prijava može biti pod revizijom od strane IRS-a

Evo zašto vaša poreska prijava može biti pod revizijom od strane IRS-a

Miami/Fort Lauderdale proglašeni za drugi najrazmaženiji grad u Americi
Najveći događaji Majamija u oktobru – pogledajte naš vodič o predstojećim aktuelnostima
Toksične hemikalije u skoro polovini uzoraka vode za piće u Americi

Ključne tačke:

  • Iako su šanse za reviziju male, postoji nekoliko razloga zašto bi vaša poreska prijava bila označena, što bi izazvalo obaveštenje Poreske uprave, navodi stručnjaci
  • Crvena upozorenja mogu uključivati prekomerne otpise u poređenju sa prihodima, neprijavljene zarade, povratne poreske kredite i još mnogo toga
  • „Moj najbolji savet je da ste dobri onoliko koliko su dobri vaši računi“, rekao je John Apisa, CPA i partner u PKF O’Connor Davies LLP

Poreska sezona je počela, a poreska uprava je već upozorila da greške u podnošenju prijave mogu uzrokovati kašnjenja zbog nedostatka osoblja i ogromnog zaostatka.

Dok elektronsko podnošenje nudi najbolju šansu za brži povrat novca, drugi potezi mogu pozvati na kontrolu Poreske uprave, prema poreskim stručnjacima.

Poreska uprava je završila 452.515 pojedinačnih revizija tokom svoje fiskalne 2020.godine, što je oko 0,29% od otprilike 157 miliona podnetih prijava poreza na dohodak, navodi agencija.

Neki ljudi igraju lutriju revizije, što znači da će raditi šta god žele i znaju da su šanse da budu uhvaćeni – male“, rekao je John Apisa, CPA i partner u PKF O’Connor Davies LLP. „Ipak, to nije dobra filozofija“.

Iako obično postoji trogodišnji rok zastarelosti revizije Poreske uprave, sa produženjima u nekim slučajevima, ne postoji vremensko ograničenje koliko dugo Poreska uprava može da se bavi prevarama ili onima koji nisu podneli svoje prijave.

Jedan od prvih znakova može biti pokušaj traženja previše kredita ili odbitaka u poređenju sa vašim prihodom, kažu poreski stručnjaci.

Poreska uprava koristi softver sa numeričkim rezultataom za svaki povrat, pri čemu je veća verovatnoća da će veći rezultati izazvati reviziju, objasnio je sertifikovani finansijski planer David Silversmith, CPA i viši menadžer PKF O’Connor Davies.

Sistem procenjuje odgovarajući raspun za svaki odbitak ili kredit prema nivou prihoda, a ako su odbici van tog raspona, rezultati se mogu povećati, navoid Silversmith.

Na primer, 90.000 dolara zarade sa 60.000 dolara u dobrotvornim odbicima će alarmirati sistem, rekao je Apisa.

Takođe ćete verovatno biti označeni ako podneti poreski obrasci ne odgovaraju vašem prijavljenom prihodu, što će pokrenuti automatizovano obaveštenje, rekla je Preeti Shah, sertifikovani finansijski planer i CPA u Enlight Financial u Hamilton-u, New Jersey.

Na primer, Poreska uprava može da primi vaše plate sa punim radnim vremenom na obrascu W-2, zarade po ugovoru na obrascu 1099-NEC ili prihod od nezaposlenosti na obrascu 1099-G. Međutim, možete izbeći manje prijavljivanja (underreporting) tako što ćete ponovo proveriti obrasce sa besplatnim transkriptom Poreske uprave pre podnošenja.

Otpisivanje crvenih upozorenja (Write-off red flags)

Dok će greške u avansnom poreskom kreditu (advance child tax credit) ili plaćanju podsticaja (stimulus payment) verovatno biti označene ove sezone, drugi otpisi su obično trajni problemi.

Na primer, zarađeni porez na dohodak, namenjen porodicama sa niskim srednjim prihodima, vredan je jer se može vratiti, što znači da i dalje možete dobiti povraćaj bez plaćanja poreza, rekao je Silversmith.

Ako tražite kredit za porez na prihod dok ste samozaposleni, to je veliko crveno upozorenje“, rekao je Silversmith. „Morate imati priznanice za prihod, a ne samo odbitke“.

Samozaposleni podnosioci zahteva moraju da budu oprezni kada traže odbitke za kućnu kancelariju ili vozilo jer oni moraju biti isključivo u poslovne svrhe, što može biti teže dokazati.

I morate biti precizni kada prijavljujete kredite i odbitke.

Okrugli brojevi su dojava da ih najverovatnije izmišljate“, navodi Shah.

Teret dokazivanja

Moj najbolji savet je da ste dobri onoliko koliko su dobri vaši računi“, navodi Apisa, jer ako Poreska prijava želi dokaze za dve i po godine, moraćete da ih imate na raspolaganju. I želećete da vodite evidenciju sedam godina.

Ne morate da se plašite prave papirologije da biste podržali svoje povrate, navodi Sash. Ako primate obaveštenja i možete da pružite dokaz, Poreska uprava je generalno „prilično razumna“.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0