Evo zbog čega su kuće u Teksasu jeftinije od ostatka Amerike

Evo zbog čega su kuće u Teksasu jeftinije od ostatka Amerike

Oružje kupljeno putem kreditnih kartica u SAD sada može biti praćeno
Ministarstvo zdravlja izdalo upozorenje za kupanje na South Beach-u zbog visokog nivoa bakterija u vodi
9 sjajnih mesta za proslavu Nove Godine u Sjedinjenim Državama!

Zašto su kuće u Teksasu znatno jeftinije nego u drugim državama? Od nižih poreza do njegovog dinamičnog pejzaža, istražićemo šta Teksas čini poželjnom destinacijom za one koji traže pristupačnije stanovanje.

Dok je tržište nekretnina doživelo priliv poslednjih godina, država Teksas je ostala relativno pristupačna. Na primer, 2022.godine, srednja cena kuće u Teksasu je 349.000 dolara, dok se u državama kao što je Kalifornija kuće prodaju za oko 799.000 dolara. Dakle, bez obzira da li uporedite priobalne ili zapadne države kao što su Kolorado (591.000 dolara) i Montana (448.000 dolara), Teksas ostaje ispod nacionalnog proseka za srednje cene kuća.

#1 Niži porezi

Jedan od razloga koji doprinosi nižim troškovima života i pristupačnom stanovanju je taj što Teksas nema državni porez na dohodak. Teksas je jedna od sedam država u Americi koje nemaju porez na dohodak. Poređenja radi, od 2022.godine, države sa navjišom stopom poreza  na dohodak su Minesota (9,85%), Njujork (10,90%) i Kalifornija (13,30%).

Dok Teksas može imati veći porez na promet i imovinu od većine država, kada uporedite ukupne brojke, Teksas i dalje pobeđuje konkurenciju. Kao rezultat toga, više vašeg teško zarađenog novca ostaje u vašem džepu u Teksasu. Dakle, dok počnete da tražite kuću iz snova, možete uračunati niže poreze u svoj budžet i kupiti veći dom za manji novac.

#2 Manje striktna pravila i ograničenja

Nekoliko država širom države ima opuštene građevinske propise, a Teksas je jedan od njih. beskrajne dozvole i birokratija ne sputavaju programere i građevinske ekipe. Shodno tome, kuće se grade brže, povećavajući ponudu i održavajući ukupne cene kuća pristupačnijim.

#3 Veća raspoloživost zemljišta

Nije tajna koliko je Lone Star država neverovatno velika. Sa ogromnim raspoloživim zemljištem za izgradnju novih domova, ponuda je i dalje visoka, a cene su niže u poređenju sa gusto naseljenim državama kao što su Nju Džerzi, Masačusets i Florida. Dakle, bez obzira da li tražite čudno zemljište od 1. jutra u blizini pogodnosti ili 20 jutara teksaških brda, možete pronaći pristupačnu parcelu koja odgovara potrebama vaše porodice.

#4 Niži troškovi života

Obalne države kao što su Njujork, Kalifornija i Havaji imaju veće troškove života zbog sve veće gustine naseljenosti i potražnje za stanovanjem. Pored toga, države imaju veće troškove namirnica, poreze i skupe javne usluge. Uporedivo, srednje zapadne i južne države poput Teksasa su jeftinija mesta za život. Na primer, Teksas je trenutno na 16.mestu po indeksu troškova života prema nedavnom istraživanju koje je sproveo Savet za zajednice i ekonomska istraživanja. Istraživanje je analiziralo više faktora, uključujući zdravstvenu zaštitu, stanovanje, troškove hrane, prevoz i brigu o deci. Zbog ovih nižih troškova života i veće mesečne isplate hipoteke izgledaju pristupačnije jer stanovnici Teksasa štede više svojih teško zarađenih prihoda.

#5 Jača državna privreda

Teksas nudi različite mogućnosti profesionalcima da napreduju, sa nekoliko industrija koje pokreću ekonomiju, kao što su poljoprivreda, vlada i odbrana, aeronautika, energetika, turizam i, nedavno, visokotehnološke industrije. Od malih poslovanja do kompanija sa liste Fortune 500, privreda države je druga najveća po BDP-u u Sjedinjenim Državama.

Uprkos prilivu malih i velikih poslovanja koja se sele u državu, Teksas održava stalnu ponudu stanovanja, održavajući cene kuća pristupačnima. Kada je živahna ekonomija uparena sa povećanom dostupnošću zemljišta i bez državnog poreza na prihod, to stanovnicima Teksasa daje više novca na njihovim bankovnim računima za kupovinu većih kuća.

#6 Jeftiniji rad

Radna snaga u Teksasu se povećala ukupno u različitim industrijama poslednjih godina. konkretno, broj građevinskih radnika u Teksasu raste od marta 2022.godine. obilje radnika u građđevinskoj industriji smanjilo je troškove rada (i, što je još važnije, troškove izgradnje), jer mnogi rade na ili ispod minimalne plate u Teksasu.

#7 Veća dostupnost građevinskog materijala

Teksas je poznat po visokoj dostupnosti građevinskog materijala. Sa tržištem nekretnina u procvatu, materijali kao što su pesak, kamen i drvo su lako dostupni građevinskim ekipama. Kao rezultat toga, dok su cene građevinarstva porasle poslednjih godina, obilna ponuda materijala u Teksasu je držala cene pod kontrolom.

#8 Niži troškovi zakupa

Dok veći gradovi u Teksasu mogu imati veće mesečne troškove zakupa, možete pronaći niže cene samo izvan grada. Ovo utiče na to da iznajmljivači duže ostaju u svojim domovima i smanjuje potražnju za selidbom ili kupovinom sopstvene kuće. Kupovina kuće može zahtevati značajnu investiciju unapred. Ako su iznajmljivači zadovoljni svojom umerenom mesečnom zakupninom, možda će ih sprečiti da kupe kuću.

#9 Duža građevinska sezona

Zime u Teksasu znaju biti relativno blage. Sa dužim pogodnim građevinskim sezonama, kuće se mogu graditi tokom cele godine. Ovo omogućava građevinarima da drže korak sa potražnjom, a kuće su jeftinije u Teksasu jer gradnja nije ograničena na nekoliko kratkih meseci kao u nekim severnim državama.

#10 Veća količina terena ruralne zemlje

Teksas ima dinamični pejzaž pun valovitih brda, pustinjskih travnjaka, ravničarskih šuma i obalnih ravnica. Dok se geografija Teksasa razlikuje po državi, većina države se sastoji od ruralnog terena. Nema traženih pogleda na vrh planine koji bi podigli cenu kuća. Umesto toga, otvoreni pejzaž pruža obilje mogućnosti za pristupačno širenje.

 

Izvor: Tesseraonlaketravis.com

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Nenad 1 year ago

    Verovatno uticaj ima i klima, kuće ne moraju da se oblažu izolacijom. Kao kod moje vikendice na jugu cerne gore, samo jedan red cigala, malter i PVC luna cerada na terasi dovoljno za blagu zimu. A kuća u Vojvodini ima na zidovima 12 cm stiropora, PVC stolarija, izolovani podovi i potkrovlja itd. To nije jeftino. A tek računi za grejanje…