Fairchild Tropical Botanic Garden

Fairchild Tropical Botanic Garden

Zbog čega je Route 66 najbolje mesto za “Road Trip” u Americi
Top 10 destinacija na Balkanu koje treba da posetite ovog leta
Vakcinisani Amerikanci moći će ovog leta da putuju u zemlje EU bez ograničenja

Fairchild je tropski botanički vrt sa velikom kolekcijom retkih tropskih biljaka. Nalazi se u Coral Gablesu, nedaleko od Matheson Hammock parka. Fairchild je muzej, laboratorija, centar za učenje i istrazivački centar za konzervaciju; njegova glavna uloga je očuvanje biodiverziteta. Ima 45.000 članova i više od 1.200 volontera.

Vrt je otvoren za javnost 1938. Ime je dobio po Davidu Fairchildu, čuvenom istraživaču biljaka. Fairchildova putovanja donela su više od 20.000 biljaka u SAD, uključujući mango, nektarine, ren, bambus i cvetne trešnje. David Fairchild se penzionisao u Majamiju 1935. godine, ali mnoge biljke koje su još uvek vrtu on je lično zasadio, uključujući i ogromno afričko drvo baobaba

Krajem 2018.godine vrt je po prvi put bio otvoren tokom noći. U saradnji sa Night Gardenom bašta je osvetljena u susret novogodišnjim praznicima. Ovo interaktivno iskustvo koje nikada ranije nije viđeno, donelo je noćni zivot u vrt kroz spektakularne displeje za osvetljenje, najsavremenije holograme, 3D projekcije, video, skulpture i jos neverovatnije iluzije.

COMMENTS

WORDPRESS: 0