„Fajzerova“ vakcina odobrena za decu od pet do 11 godina u Americi

„Fajzerova“ vakcina odobrena za decu od pet do 11 godina u Americi

Једина српска Црква у југоисточној Флориди – Св.Симеон Мироточиви
Najsrećnije zemlje sveta za 2023. Evo gde se nalazi Amerika i balkanske zemlje
Nostrifikacija stranih diploma u Americi. Evo osnovnih informacija koje treba da znate
Američka uprava za hranu i lekove (FDA) odobrila je vakcinu protiv virusa korona kompanija „Fajzer“ i „Biontek“ za decu uzrasta od pet do 11 godina.
FDA je saopštila da je odobrenje zasnovano na „detaljnoj i transparentnoj proceni podataka, koji uključuju i podatke nezavisnog savetodavnog komiteta eksperata, koji su glasali za odobrenje vakcine za taj uzrast“.
Ranije ove nedelje, savetodavni komitet FDA glasao je 17-0, uz jedan uzdržan glas, za odobrenje vakcine za hitnu upotrebu kada su u pitanju deca.
Vakcina će biti davana u dve doze po 10 mikrograma, sa razmakom od tri nedelje.
Odluka je zasnovana na podacima koje je predstavio „Fajzer“, koji je pratio 2,268 dece uzrasta između pet i 11 godina koji su primili vakcinu ili placebo. Samo troje dece iz vakcinisane grupe dobilo je simptomatski oblik kovida, u poređenju sa 16 iz grupe koja je primila placebo, navodi se u studiji koja je sprovođena u avgustu i septembru, prenosi RT.
Kada je u pitanju opasnost od miokarditisa i perikarditisa, primećena u starosnoj grupi dece od 12 do 17 godina koja su primila „Fajzer“ vakcinu, FDA navodi da je sprovela sopstveno istraživanje na osnovu modelovanja kako bi uporedila „koliko bi smrtnih slučajeva mogla da izazove vakcina u poređenju sa kovidom-19“. Njihov model predviđa da sveukupno „korist od vakcine nadilazi rizik kod dece između pet i 11 godina“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0