FC Crvenka Miami

 

Grupa ljubitelja fudbala i bivših fudbalera poreklom iz Srbije, kroz rekreativno igranje malog fudbala u Majamiju, došla je na ideju da formira fudbalski klub koji bi sačinjavali naši sunarodnici. Iako u početku nije bilo lako prikupiti dovoljan broj igrača, sredstava i vremena, osnivači kluba bili su istrajni i uporni u svojoj ideji i klub je osnovan 2018 godine. FC Miami Eagles osnovali su Dario Pištalo, Dušan Stojiljković, Slavko Popović i Bogdan Škrbić.

Klub trenutno nastupa u Miami Beach Soccer League a vredi izdvojiti i učešće na Srbijadi održanoj 2019. godine u Čikagu gde je zabeležen veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale ovog prestižnog turnira.  Do sada najveći uspeh klub je zabeležio 2019. godine kada je osvojena titula Miami Beach Soccer League.
Klub trenutno broji oko 20 fudbalera. Predsednik kluba je Bogdan Škrbić, dok je kapiten ekipe Milan Pualić.

Svrha kluba je druženje i okupljanje naših ljudi, kao i jačanje naše, srpske zajednice. Planovi kluba za budućnost su osnivanje škole fudbala i igranje u drugoj ligi SAD, gde naš tim po kvalitetu pripada, no za to su potrebne ozbiljne investicije.