FEMA odobrila dodatnih $300 nedeljno za nezaposlene na Floridi

FEMA odobrila dodatnih $300 nedeljno za nezaposlene na Floridi

Majami proglašen za treći najneljubazniji grad na svetu
10 najgorih država za život u Americi u ovom trenutku
Veliki zaostatak u obradi imigracionih aplikacija

Florida je od savezne vlade dobila odobrenje za dodatnih 300 dolara nedeljnih naknada za nezaposlene koje je prošlog meseca odobrio predsednik Donald Tramp, ali je država Florida upozorila da se očekuje da će dodatnog novca biti za samo nekoliko nedelja i neće stići do desetine hiljada ljudi kojima najpotrebnije.

Savezna agencija za upravljanje vanrednim situacijama saopštila je ove sedmice da je odobrila program pomoći za Floridu i još dve države. Ukupno su 44 države sada odobrene za dodatne beneficije savezne vlade za nezaposlene.

Da bi ispunjavali uslove za dodatnih 300 dolara nedeljno, podnosioci zahteva moraju da primaju najmanje 100 dolara redovne državne pomoći za nezaposlene. Podnosioci zahteva takođe moraju da potvrde da su nezaposleni ili delimično nezaposleni zbog pandemije COVID-19.

Na pitanja o tome kada bi radnici bez posla mogli očekivati da će početi isplate, FEMA još uvek nije saopštila kada će se krenuti sa isplatama pomoći, ali se očekuje da će isplate krenuti u drugoj polovini septembra.

Izvor: wtsp.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0