Film Čuvari Formule Dragana Bjelogrlića 10. januara u Fort Lauderdale-u

Film Čuvari Formule Dragana Bjelogrlića 10. januara u Fort Lauderdale-u

Wynwood’s Octoberfest stiže u Majami sredinom septembra
Aco Pejović u Naplesu 26. novembra
20 besplatnih stvari u kojima trenutno možete uživati u Majamiju!

Srpski Fillmski Festival Majami 2024 predstavlja film Čuvari Formule Dragana Bjelogrlića.

U jeku hladnoratovske krize, grupa naučnika u Institutu Vinča sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović. Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na lečenje u Kliniku Kiri u Parizu. Francuski doktorski tim na čelu sa profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. Iako je profesor Mate ceo svoj život posvetio borbi protiv nuklearnog naoružanja i duboko prezire projekat na kojem su radili jugoslovenski naučnici, on predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvesna intervencija zamene koštane srži ozračenih pacijenata.

Da li je u pitanju eksperiment nad živim ljudima, ili on zaista želi da im pomogne –postaje mučno pitanje za jugoslovenske naučnike.

Zasnovano na istinitoj priči. Po romanu Gorana Milašinovića “Slučaj Vinča”.

Vaše karte možete kupiti putem sledećeg linka.

Glavne uloge u filmu glume: Alexis Manenti, Radivoje Bukvić, Lionel Abelanski, Jérémie Laheurte, Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, Olivier Barthélémy, Ognjen Mićović, Jovan Jovanović, Anne Serra, Alisa Radaković, Jean-Louis Coulloc’h, Cédric Appietto…

Film je režirao Dragan Bjelogrlić, a scenario potpisuju Vuk Ršumović, uz Ognjena Sviličića i Dragana Bjelogrlića kao koscenariste.

Producenti su produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista.

Serbian Film Festival Miami

Serbian Film Festival Miami (SFFM) 2024. deo je šireg kreativnog narativa koji promoviše srpsku kulturu kroz različite medije u SAD, a osnovao ga je Nikola Vučićević sa grupom entuzijasta iz Majamija.

Kao brend koji nije zatvoren, cenimo različitost, a naša misija je da predstavimo srpsku kulturu i da dodirnemo srca svih ljudi kroz magiju filmske industrije.Odabirom samo najistaknutijih projekata, cilj nam je da privučemo i inspirišemo publiku širom Amerike, upoznajući ih sa kreativnošću srpske kinematografije. Život ovom festivalu, udahnuće film Dragana Bjelogrlica: Čuvari Formule! A on će se kao specijalni gost festivala družiti sa nama i pokloniti na kraju svog novog visoko nagrađivanog filma.

Savor Cinema Fort Lauderdale, 

503 Southeast 6th Street Fort Lauderdale, FL 33301

Datum:

10 Januar 2024 7:45pm 

COMMENTS

WORDPRESS: 0