Flamingo – Obavezna stanica gotovo svih Srba u Majamiju!

Flamingo – Obavezna stanica gotovo svih Srba u Majamiju!

U susret prazniku Cinco de Mayo – Istorija ovog dana u Sjedinjenim Državama
10 stvari koje sigurno niste znali o Kipu slobode (zamalo nije bio zlatan!)
Najveći svetski naučnici koji su živeli u Americi

Gotovo da nema Srbina u Majamiju da nije živeo ili bar jednom posetio čuvenu Flamingo zgradu na South Beach-u. Ovo kultno mesto na Miami Beach-u, medju našim sunarodnicima poznato je i kao “Srbingo”. Međutim, nisu lokalni Srbi, silikonske lepotice i bazeni sa divnim pogledom učinili ovo mesto poznatim. Istorija Flaminga doseže daleko u prošlost, kad kazemo daleko mislimo na period od skoro 100 godina!

Na mestu sadasnjeg Flaminga, tacnije Morton Towers-a, kako je zapravo pravo ime ovog grandioznog kompleksa nalazio se prvi veliki hotel na Miami Beach-u, Flamingo Hotel!

Hotel je sagradio jedan od osnivaca Miami Beach-a Carl G. Fisher 1920. godine a zvanično je otvoren 1921. godine. Fisher je bio odlučan da ne sagradi svoj hotel na plaži Atlantskog okeana na kojima je njegov poslovni partner John S. Collins već otvorio nekoliko hotela i kazino. Fisher je video Biscayne zaliv kao savršeno mesto za svoj grandiozni objekat i kao atrakciju za bogate i prefinjene turiste. Nedaleko od samog hotela izgrađeni su tereni za golf. Fisher je takodje organizovao trke jedrilica i izložbe brodova.

Smešten na samoj obali zaliva Biscayne, jarko ružičasti hotel Flamingo bio je poznat po staklenoj kupoli, koja je bila osvetljena tokom noći i neprestano je menjala boje. Svetlost Flaminga mogla se videti kilometrima unaokolo pošto u tom trenutku nije bilo višeg i većeg objekta na Miami Beach-u.


Fisher je bio poznat kao izuzetan biznismen i medijski mag iz tog perioda. Nakon što je dobio slona po imenu Rosie od bivšeg vlasnika cirkusa, Fisher je fotografisao slona kako pomaže u građevinskim radovima, kako nosi za decu u okolini hotela itd. i to je objavljivao u novinama ne bi li privukao pažnju na svoj hotel. Flamingo hotel je radio sve do 1955, kada je srušen da bi se napravilo mesto za razvoj novog Morton Towers-a koji je danas poznat pod nazivom Flamingo South Beach.

Novoizgradjeni Flamingo South Beach postao je jedan od najvećih kompleksa u Majamiju, sastoji se od tri kule sa 1.688 stambenih jedinica i u toku po ko zna koja višemilionska rekonstrukcija.

COMMENTS

WORDPRESS: 0