Florida aplicirala za program federalne pomoći. Evo kada možete očekivati početak isplate $300

Florida aplicirala za program federalne pomoći. Evo kada možete očekivati početak isplate $300

Grad Majami naložio da se električni skuteri odmah povuku sa gradskih ulica
Putovanje bez fizičkog dokumenta. 8 država u saradnji sa Apple-om uvodi digitalnu verziju vozačke dozvole
Najveći brod za krstarenje na svetu isploviće iz Majamija

Guverner Ron DeSantis najavio je u sredu da će Florida učestvovati u programu federalne pomoći za nezaposlene koja se nudi putem izvršnog memoranduma koji je predsednik Trump potpisao ranije ovog meseca.


Stanovnici Floride koji trenutno primaju najmanje 100 dolara nedeljno pomoći za nezaposlene imali bi pravo na dodatnih 300 dolara nedeljno u saveznim naknadama. Samo stanovnici koji su ostali bez posla zbog pandemije koronavirusa imaju pravo da apliciraju za dodatna sredstva, navodi se u saopštenju kancelarije guvernera.

Za novu pomoć stanovnici Floride neće morati da apliciraju. Oni koji već primaju državnu naknadu za nezaposlene primaće sedmične isplate do 300 dolara retroaktivno do 1. avgusta, ukoliko učešće Floride u programu odobri savezna vlada, navodi se u saopštenju. Dodatno finansiranje pomoći za nezaposlene doći će iz fonda za pomoć u slučajevima katastrofe Federalne agencije za upravljanje u hitnim slučajevima.


Kada se očekuje početak isplate pomoći?
Države imaju rok do 10. septembra da podnesu zahtev za LWA. Nakon što FEMA odobri aplikaciju, sredstva će biti dostupna u roku od jednog radnog danu. Ministarstvo rada procenjuje da će državama trebati u proseku tri nedelje da prilagode svoje računarske sisteme i započnu slanje novca. U slučaju da država odobri zahtev Floride za učešće u programu do kraja meseca novac se može očekivati krajem u drugoj polovini septembra. Izvor: Tampabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0