Florida: Bez REAL ID-ja nećete moći da se ukrcate na domaće letove, ali to nije sve

Florida: Bez REAL ID-ja nećete moći da se ukrcate na domaće letove, ali to nije sve

Južna Florida: Troškovi zdravstvenog osiguranja nastavljaju da rastu
Gde da provedete najlepši Božić? Dva grada sa Floride našla su se na prestižnoj listi
Federalna trgovinska komisija i američke države tuže Fejsbuk

Rok za dobijanje vozačke dozvole koja je u skladu sa REAL ID standardima se promenio nebrojeno puta. Datum koji stanovnici Floride treba da zapamte je 7. maj 2025. godine.

Nakon tog datuma, ako stvari ostanu kakve su sada, stanovnici Floride neće moći da se ukrcaju na domaće letove ili ulaze u određene federalne zgrade ako nemaju REAL ID. Jedan izuzetak: važeći pasoš takođe može da posluži kao REAL ID prilikom ukrcavanja na domaće letove.

Evo nekoliko stvari koje treba znati o REAL ID i novom roku:

Kako znam da li imam REAL ID? Novi federalno-usaglašeni ID ima blagu razliku u odnosu na tradicionalnu vozačku dozvolu Floride. Novi ID ima malu zlatnu zvezdu u gornjem desnom uglu, dok će vozačka dozvola biti označena sa “primenjuju se federalna ograničenja”. Klijenti moraju posetiti kancelariju kako bi postali REAL ID usaglašeni po prvi put.

Kako da dobijam REAL ID? Kancelarije za bezbednost i motorna vozila na Floridi zahtevaju ličnu posetu kako bi se doneli potrebni dokumenti za REAL ID prvi put. Posetite www.flhsmv.gov/locations kako biste pronašli centar za usluge vozačkih dozvola ili kancelariju poreskog obveznika u svojoj blizini. Agencija preporučuje da zakazete sastanak pre posete kancelariji.

Da biste dobili REAL ID, stanovnici Floride moraju dostaviti dokumenta koja dokazuju njihov identitet, broj socijalnog osiguranja, pismeni potpis i dva dokumenta koja pokazuju dokaz o prebivalištu.

patch.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0