Florida će kaznjavati lokalne vlasti u iznosu od 5.000 dolara za svakog zaposlenog od koga se zahteva vakcinacija

Florida će kaznjavati lokalne vlasti u iznosu od 5.000 dolara za svakog zaposlenog od koga se zahteva vakcinacija

19 najvećih muzičkih festivala u 2022.godini – Evo koje događaje ne smete propustiti
Norwegian Cruise Line će zahtevati da se svi putnici i posada vakcinišu protiv COVID-19
Donirajte 10$ i imate šansu da provedete 3 dana sa Novakom u Njujorku!

Guverner Ron DeSantis rekao je da će Florida kazniti lokalne vlasti u iznosu od 5.000 dolara za svakog zaposlenog od koga se zahteva vakcinacija, zapretivši nekim gradovima i okruzima milionskim kaznama zbog usvajanja strogih „mandata“ za vakcine.

Tokom konferencije za novinare u ponedeljak u Gainesvilleu, DeSantis se obećao da će se boriti protiv zahteva da zaposleni budu vakcinisani do kraja meseca ili otpušteni.

Nećemo dozvoliti da ljudi budu otpušteni zbog vakcina“, rekao je DeSantis. “Ne odbacujete samo ljude koji su verno služili po ovom pitanju, zbog onoga što je u osnovi lični izbor nad njihovim zdravljem.

Rezultat bi mogla biti država koja nameće novčane kazne u milionima dolara prema novom državnom zakonu koji zabranjuje preduzećima u Floridi i lokalnim vlastima da zahtevaju dokaz o vakcini „za pristup, ulazak ili uslugu iz operacija vladinog sektora u ovoj državi“. Novo pravilo Ministarstva zdravlja koje primenjuje zakon trebalo bi da stupi na snagu u četvrtak.

Gainesville, Orange County i Leon County su ispunili uslove da zaposleni budu vakcinisani ili otpušteni, sa izuzetkom iz verskih ili medicinskih razloga.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0