Florida će kaznjavati lokalne vlasti u iznosu od 5.000 dolara za svakog zaposlenog od koga se zahteva vakcinacija

Florida će kaznjavati lokalne vlasti u iznosu od 5.000 dolara za svakog zaposlenog od koga se zahteva vakcinacija

Kako da registrujete automobil u Americi? Evo najbitnijih informacija koje treba da znate
10 najnaseljenijih gradova Sjedinjenih Država – Evo i nekoliko zanimljivosti o svakom od njih
USCIS produžio period važenja obrasca I-693 – Imigracionog lekarskog pregleda

Guverner Ron DeSantis rekao je da će Florida kazniti lokalne vlasti u iznosu od 5.000 dolara za svakog zaposlenog od koga se zahteva vakcinacija, zapretivši nekim gradovima i okruzima milionskim kaznama zbog usvajanja strogih „mandata“ za vakcine.

Tokom konferencije za novinare u ponedeljak u Gainesvilleu, DeSantis se obećao da će se boriti protiv zahteva da zaposleni budu vakcinisani do kraja meseca ili otpušteni.

Nećemo dozvoliti da ljudi budu otpušteni zbog vakcina“, rekao je DeSantis. “Ne odbacujete samo ljude koji su verno služili po ovom pitanju, zbog onoga što je u osnovi lični izbor nad njihovim zdravljem.

Rezultat bi mogla biti država koja nameće novčane kazne u milionima dolara prema novom državnom zakonu koji zabranjuje preduzećima u Floridi i lokalnim vlastima da zahtevaju dokaz o vakcini „za pristup, ulazak ili uslugu iz operacija vladinog sektora u ovoj državi“. Novo pravilo Ministarstva zdravlja koje primenjuje zakon trebalo bi da stupi na snagu u četvrtak.

Gainesville, Orange County i Leon County su ispunili uslove da zaposleni budu vakcinisani ili otpušteni, sa izuzetkom iz verskih ili medicinskih razloga.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0