Florida će obezbediti 416 miliona dolara za nadoknadu štete od uragana

Florida će obezbediti 416 miliona dolara za nadoknadu štete od uragana

Novi zakon doneće glavobolje korisnicima Venmo-a i PayPal-a
Ova tri grada sa Floride su najgora za vožnju u celoj Americi
Stanodavci u Majamiju se utrkuju da prodaju stare stanove pre nego što stignu strogi propisi

Naredne nedelje zakonodavci Floride razmotriće predloge koji bi povećali pomoć nakon uragana Idalija i obezbedili sredstva za stanovnike koji traže smanjenje premija za osiguranje.

Predlozi bi obezbedili oko 416 miliona dolara za različite napore povezane sa uraganom i programom Moj Siguran Dom.

Slični zakoni (SB 2C i HB 1-C) uključuju pomoć poljoprivrednicima, proizvođačima drveta koji su pretrpeli štetu tokom Idalije, koja je pogodila obalu 31. avgusta u okrugu Taylor i prošla kroz ruralna područja Big Benda na Floridi i druge delove severne Floride.

Država je procenila da je Idalija prouzrokovala štetu od 447 miliona dolara u poljoprivredi, a najveći uticaj imala je na farme, posebno useve na poljima.

Obezbeđeno bi bilo 75 miliona dolara za program koji garantuje niske kamate poljoprivrednim proizvođačima, i 37,5 miliona dolara za pomoć vlasnicima šuma u pogođenim okruzima.

Takođe, zakoni bi omogućili poreske olakšice za poljoprivrednu opremu koja nije mogla da se koristi tokom dva meseca nakon uragana.

Među ostalim stvarima, zakoni uključuju 50 miliona dolara za projekte popravke i obnove nakon uragana u okruzima koji su dobili oznaku federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama.

nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0