Florida će postati prva država koja neće preporučiti COVID vakcinu za zdravu decu

Florida će postati prva država koja neće preporučiti COVID vakcinu za zdravu decu

Glasnik Box – Obradujte vaše najdraže u Srbiji – Free Shipping!
Fairchild Garden’s holiday light show vraća se u Majami
Najneverovatnije novčanice dolara ikada štampane: Od skromnih $2 do impozantnih $100000

Florida će postati prva država u Americi koja će zvanično neće preporučiti vakcinu protiv COVID-a 19 za zdravu decu, saopštili su lokalni zvaničnici u ponedeljak.

Dr Joseph Ladapo, najavio je taj potez, koji bi prkosio uputstvima federalnih centara za kontrolu i prevenciju bolesti da sva deca uzrasta od 5 do 7 godina treba da budu vakcinisana.

Odeljenje za zdravstvo Floride će biti prva država koja će zvanično neće preporučiti vakcinu protiv COVID-a 19 za zdravu decu“, rekao je Ladapo.

Florida Surgeon Gen. Dr. Joseph A. Ladapo, left, speaks at a news conference with Florida Gov. Ron DeSantis, right. Florida will become the first state to advise against vaccinating healthy children.

On nije objasnio niti elaborirao kada će agencija zvanično objaviti svoje smernice.

CDC (Agencija za kontrolu i prevenciju bolesti) je saopštila da vakcinacije protiv Korona virusa deci starijoj od 5 godina pružaju snažnu zaštitu od hospitalizacije i smrti od bolesti.

Deca imaju manje šanse od odraslih da dožive teške simptome od COVID-a 19, ali stručnjaci za javno zdravlje kažu da vakcine dodatno smanjuju rizik i pomažu u sprečavanju širenja virusa.

Uprava za hranu i lekove je odobrila upotrebu Pfizer-ove vakcine protiv COVID-a 19 kod dece od 5 godina na osnovu nalaza studije koja pokazuje da su doze za decu bile 91% efikasne u sprečavanju simptomatskih slučajeva virusa.

A 12-year-old in Miami Beach, Florida receives her first Pfizer COVID-19 vaccine.

Deca sa već postojećim stanjima, kao što su gojaznost, dijabetes ili astma, suočavaju se sa većim rizikom od teških bolesti i hospitalizacije nego što je uobičajeno.

Sekretar za štampu Bele kuće Jen Psaki nije nakonjena Ladapo-voj najavi.

Psaki je rekla da je „duboko uznemirujuće što postoje političari koji prodaju teorije zavere i dovode u sumnju vakcinaciju kada je to naše najbolje sredstvo protiv virusa“.

Health care workers collect nasal swab samples from a kid and a man at a COVID-19 testing site at Edwards Field in Apopka, Florida.

Izvor: Nypost.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0