Florida: Četiri nova zakona stupaju na snagu od 1. januara

Florida: Četiri nova zakona stupaju na snagu od 1. januara

Kako da pribavite dokumenta iz Srbije ukoliko živite u inostranstvu
Vrednost nekretnina u Majamiju u poslednjih 25 godina porasla za 290%
Potvrđeno: Dodatnih $300 federalne naknade za nezaposlene kreće od 26. decembra

Skupština Floride će započeti svoje zasedanje za 2024. godinu 9. januara. Devet dana ranije, stupiće na snagu poslednji novi zakoni iz 2023. godine.

Četiri nova zakona usvojena su od strane zakonodavstva i potpisana od strane guvernera DeSantisa ranije ove godine.

  1. SB 784 – Zakon o zaštiti voljenih osoba: Ovaj zakon omogućava policijskim agencijama da kreiraju “registar osoba sa specijalnim potrebama” koje imaju razvojne ili psihološke probleme. Zakon posebno navodi poremećaj autističnog spektra, Alzheimerovu bolest i Daunov sindrom kao razmatrane, ali agencije treba razmotriti i druge uslove. Osobe se mogu dobrovoljno upisivati, ili to može učiniti roditelj ili zakonski staratelj ako su maloletni ili proglašeni nesposobnima. Cilj je pomoći policijskim agencijama da bolje reaguju na pozive za pomoć i poboljšaju interakciju s osobama s tim stanjima.
  2. SB 1534 – Zakon o izmenama vezanim za kauciju: Ovaj zakon menja statute tako da samo sudija može odrediti, smanjiti ili promeniti kauciju za optuženika i zahteva od Vrhovnog suda Floride da do 1. januara usvoji jedinstveni univerzalni raspored.
  3. SB 7056 – Zakon o zaštiti dece: Zakon zahteva od sedam okruga na Floridi da od 1. januara predaju kontrolu nad istragama vezanim za zaštitu dece Ministarstvu za decu i porodice umesto da to ostave tom ministarstvu.
  4. SB 76 – Zakon o rezervaciji kampova: Ovaj zakon menja pravila za kampovanje u državnim parkovima. Omogućava stanovnicima Floride da rezervišu kamp mesto mesec dana pre nego što to mogu nerezidenti. Stanovnici Floride moraju dokazati svoje prebivalište i moći će da registruju kamp mesto do 11 meseci pre datuma rezervacije.

clickorlando.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0