Florida: Da li ćete biti kažnjeni ako prođete kroz crveno svetlo na semaforu koji ne radi?

Florida: Da li ćete biti kažnjeni ako prođete kroz crveno svetlo na semaforu koji ne radi?

Aerodrom u Majamiju od sada koristi novu biometrijsku tehnologiju skeniranja lica putnika
Tramp zabranio sva putovanja iz Evrope u SAD na 30 dana usred pandemije koronavirusa!
U ovim gradovima žive SAD žive najvredniji Amerikanci. Da li je Majami u vrhu ove liste?

U Majmiju vozači žele da se kreću bez obzira na saobraćajne gužve, sporih turista i ljudi koji više obraćaju pažnju na svoj mobilni telefon nego na svetlo koje je upravo postalo zeleno. Ali šta se dešava ako to crveno svetlo ne pređe u zeleno? Da li je pokvareno? Ili ste jednostavno nestrpljivi? I da li je zakonito ignorisati svetlo koje izgleda kao da se zadržava na crvenom i proći kroz raskrsnicu?

Evo šta treba da znate: 

Na Floridi ne postoji zakon koji vozaču dozvoljava da prođe kroz “pokvareno” crveno svetlo koje se ne menja u zeleno. To znači da rizikujete kaznu ako prođete kroz crveno, čak i ako je put slobodan. Važno je znati da svetlo koje se čini da se ne menja može trajati duže nego što ste navikli ili imate strpljenja – to ne znači da je pokvareno.

Neke države imaju tzv. “Zakon o mrtvom crvenom svetlu”, koji omogućava biciklistima i motociklistima da prođu kroz crveno svetlo. Florida nije jedna od njih.

Ako crveno svetlo ne prelazi u zeleno, policija i zagovornici bezbednosti u saobraćaju sugerišu da priđete liniji raskrsnice, zatim pomerate vozilo napred-nazad da biste aktivirali senzor svetla u asfaltu. Ako to ne uspe, skrenite desno na crveno svetlo kada je put slobodan. Zatim prijavite neispravno svetlo na broj 511.

Senzor možda ne prepoznaje bicikl, motocikl ili lakše vozilo, ili jednostavno može biti neispravan bez obzira na veličinu vozila.

Ako prođete kroz crveno svetlo i budete uhvaćeni, možete završiti na sudu.

miamiherald.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0