Florida donosi velike poreske olakšice: Saznajte šta vas očekuje

Florida donosi velike poreske olakšice: Saznajte šta vas očekuje

Broj oglasa za poslove koji zahtevaju obaveznu vakcinaciju porastao 20 puta od avgusta
Tajne prelepe Floride: Neobične životinje i fantastična mesta za koja niste znali
Novi zakon na Floridi: Leva traka je isključivo za preticanje, inače ćete platiti kaznu

Zakonodavci u saveznoj državi Florida dogovorili su paket poreskih olakšica od skoro 1,3 milijarde dolara za narednu fiskalnu godinu, koji uključuje proširenje popularnih poreskih olakšica na promet, smanjenje poreza na komercijalni zakup i smanjenje troškova pelena za bebe i odrasle. Očekuje se da će Dom i Senat u petak usvojiti ovaj paket i budžet od rekordnih 117 milijardi dolara pre završetka godišnje zakonodavne sednice.

Evo šta ovo podrazumeva.

Proširenje poreskih olakšica za povratak u školu

Proširenje uključuje održavanje dva raspusta za povratak u školu, nakon održavanja jednog raspusta prethodnih godina. Zakon bi omogućio kupcima da izbegnu plaćanje poreza na odeću koja košta 100 dolara ili manje, školski pribor po ceni od 50 dolara ili manje i personalne računare koji koštaju 1.500 dolara ili manje.

Praznici bi se održavali od 24. jula do 6. avgusta i od 1. do 14. januara i predviđa se da će kupcima uštedeti 160,6 miliona dolara.

Izuzeci od zaliha u slučaju nevremena

Kako bi pomogao ljudima da se pripreme za sezonu uragana, zakon bi omogućio oslobađanje od poreza na promet za određene zalihe u slučaju nevremena, razne kućne potrepštine, hranu za kućne ljubimce i lekove za kućne ljubimce. Pauze bi se nudile oko početka sezone uragana, od 27. maja do 9. juna, i ponovo blizu tradicionalnog vrhunca sezone, od 26. avgusta do 8. septembra.

Letnja poreska ušteda počinje od Dana sećanja

Predlog zakona bi proširio napor iz prethodnih nekoliko godina koji je imao za cilj da obezbedi oslobađanje od poreza na promet oko praznika 4. jula. Predlog zakona uključuje ono što se naziva „Leto slobode“ od Dana sećanja do Praznika rada.

Izuzeci tokom perioda biće obezbeđeni za stvari kao što su:

 • karte za bioskop
 • mjuzikli uživo i sportski događaji
 • ulazak u državne parkove
 • dečija atletska oprema
 • zalihe za kućne bazene, vožnju čamcem, kampovanje i ribolov

Taj deo paketa smanjio bi državne i lokalne poreze od 229,9 miliona dolara.

Izuzeci tokom vikenda Praznika rada

Četvrti poreski praznik omogućio bi oslobađanje od električnih alata i radne opreme tokom vikenda za Praznik rada.

Smanjeni porez na komercijalni zakup

Najveća stavka za poslovanja smanjila bi porez na komercijalni zakup sa 5,5 odsto na 4,5 odsto počevši od decembra. Očekuje se da će taj predlog uštedeti poslovanjima 256 miliona dolara.

Tokom 2021.godine, zakonodavna vlast je odredila da se porez na komercijalni zakup smanji na 2 procenta kada prihod od naplate poreza na promet prodavaca van države dopuni državni poverenički fond za naknadu za nezaposlene, koji je iscrpljen tokom pandemije COVID-19.

Analiza osoblja Doma predviđa da će poverenički fond biti kompletan u maju 2024.godine. To bi dovelo do smanjenja poreza na komercijalni zakup na 2 procenta počevši od 1. avgusta 2024. godine.

 • Poreska oslobođenja za ove stavke
 • pelene i proizvodi za inkontinenciju
 • stvari za bebe i malu decu
 • proizvodi za oralnu higijenu
 • oprema za obnovljivi prirodni gas
 • ograđivanje stoke
 • uređaji za skladištenje vatrenog oružja
 • jednogodišnje izuzeće za Energy Star uređaje i plinske peći

 

Izvor: Nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0