Florida država sa najvećom inflacijom u SAD: Cene rastu duplo brže od proseka

Florida država sa najvećom inflacijom u SAD: Cene rastu duplo brže od proseka

Vozači u Majamiju plaćaju najskuplje auto-osiguranje u Americi
Sada možete živeti na All-Inclusive kruzeru i obići ceo svet za samo $2400 mesečno
TIPFLACIJA- Sve više usluga i servisa u SAD zahteva plaćanje bakšiša

Florida je vruća tačka inflacije u Americi zbog upornog problema visokih troškova smeštaja i nekretnina.

Oblast Miami-Fort Lauderdale-West Palm Beach ima najvišu stopu inflacije među područjima sa više od 2,5 miliona stanovnika, sa stopom inflacije od 9% za period od 12 meseci zaključno s aprilom.

To je više od dvostrukog nacionalnog proseka od 4%, prema podacima iz Indeksa potrošačkih cena. Metropolitansko područje Tampa-Sent Petersburg-Clearwater imalo je treću najvišu stopu inflacije u zemlji, od 7,3% za period zaključno s majem.

Ipak, druga metropolitanska područja su zabeležila neke pozitivne pomake. Mineapolis je imao stopu inflacije od 1,8% u maju u odnosu na isti period prethodne godine, što je najniža stopa inflacije među 23 metropolitanska područja za koja američko Ministarstvo rada objavljuje podatke o inflaciji. Urbana oblast Havaji imala je drugu najnižu stopu inflacije od 2% – što se poklapa s ciljem Federalne rezerve za preferirani indeks inflacije, indeks lične potrošnje.

U Floridi, rastuća populacija države doprinela je povećanju inflacije, posebno kroz troškove stanovanja. To je trend koji se ubrzao tokom pandemije, kada je mogućnost rada na daljinu dala nekim Amerikancima slobodu da se presele, tvrde ekonomisti.

CNN

COMMENTS

WORDPRESS: 0