Florida je hladnija od New Yorka ove nedelje usred vrelog talasa vrućine

Florida je hladnija od New Yorka ove nedelje usred vrelog talasa vrućine

Arkanzas je treća država koja ukida naknade za nezaposlene od $300. Očekuje se da će ovo slediti još nekoliko država
Nikola Jokić ušao u “Kuću slavnih” i proglašen za najboljeg sportistu Kolorada za 2020. godinu
Er Srbija među prvima u Evropi počinje testiranje IATA digitalnog pasoša

Dok vruć talas nastavlja da peče veći deo Istočne obale, više država, uključujući i New York,  nadmašile su temperature na Floridi!

Vreme u Floridi je prilično nepredvidivo, s neugodnom toplotom i vlagom jednog trenutka, praćeno obilnim pljuskovima sledećeg. Ali nešto što sigurno nismo mogli da predvidimo je malo hladnija prognoza u poređenju sa severnim susedima Floride.

Dok vruć talas nastavlja da prži veći deo istočnog dela Amerike do vikenda, temperature na srednjem zapadu, severoistoku i srednjem Atlantiku rastu čak i više nego u delovima Floride. Mnogi vide temperature i preko 90 stepeni, dok bi neka mesta mogla dostići čak 100 stepeni.

Ove nedelje su oboreni ili izjednačeni rekordi visokih temperatura u gradovima poput Bostona (98°), Čikaga (97°), Klivlenda (92°), Hartforda (97°) i Scrantona (94°). Nacionalna meteorološka služba u Caribou-u, u državi Maine, čak je u sredu izdala prvo upozorenje na ekstremnu toplotu ikada, za žarkih 96 stepeni.

Ove temperature iznad proseka uključuju i New York, koji je topliji od Floride ove nedelje, sa temperaturama iznad 90 stepeni. Bafalo, Albanija i Sirakjuz su izjednačili svoje dnevne rekorde na 90, 94 i 95 stepeni, redom.

Što se tiče Floride, (zapadna obala) i centralna regija imaju temperature od 90 stepeni i više, dok jugozapadna i južna Florida doživljavaju brojke oko 80 stepeni. Ovakve temperature nisu ništa što država nije navikla, ali za one koji se nisu prilagodili ovakvom toplotnom talasu – posebno kada indeksi vrućine mogu učiniti da se temperature osećaju kao 100° – može biti prilično opasno.

Meteorolozi kažu da ono što Istočna obala doživljava predstavlja izuzetno vruću vazdušnu masu koja se razvija kada visoki pritisak u visinama sprečava topli vazduh ispod da se podiže.

Secret Miami

COMMENTS

WORDPRESS: 0