Florida: Jednom stanovniku stigao račun za mobilni od 143.000 dolara

Florida: Jednom stanovniku stigao račun za mobilni od 143.000 dolara

Prosečan životni vek u SAD opao najviše od Drugog svetskog rata
Zbog nove vrste Covid-19 razmatra se uvođenje restriktivnih mera za letove unutar SAD
Zdravstveni zvaničnici potvrdili prvi slučaj denga groznice u okrugu Miami-Dade

Kada je Rene Remund prvi put pročitao svoj račun za mobilni telefon, pomislio je da piše 143 dolara, što je opisao kao “razumno” i što ga “nije previše uznemirilo”. Ali kada je Remund — T-Mobile korisnik već skoro 30 godina — otišao da plati račun nekoliko dana kasnije, otkrio je da mu je zapravo naplaćeno neverovatnih 143.269 dolara za korišćenje 9,5 gigabajta podataka dok je bio u inostranstvu.

“Gledam račun [i mislim]: ‘Izvinite?'”, rekao je za WFTS Tampa Bay’s ABC Action News. “143.000 dolara — jeste li vi normalni?”

Evo šta se dogodilo — i kako možete izbeći sličan šok kada putujete izvan SAD-a.

Troškovi rominga izvan “razumnog”

Pametni telefoni postali su ključni deo modernog međunarodnog putovanja. Možete ih koristiti da se prijavite za let, naručite vožnju prevoza, navigirate po stranom gradu i čak plaćate stvari digitalnim novčanikom. Međutim, korišćenje podataka van normalne regije vašeg plana može biti vrlo skupo, kao što je Remund saznao.

Remund, koji često putuje sa suprugom, rekao je da uvek obaveštava T-Mobile pre nego što napusti zemlju. To je tačno uradio pre njihovog putovanja u Švajcarsku u septembru 2023. godine i tvrdi da mu je operater rekao da je “pokriven”.

Iako je bio “pokriven” u smislu da nikada nije izgubio vezu za podatke i mogao je slati fotografije i poruke prijateljima i porodici dok je putovao, Remund nije shvatio koliko bi taj servis koštao.

Remund je tada potrošio 2.500 dolara kako bi unajmio advokata i poslao pismo predsedniku T-Mobilea moleći ih da budu razumni.

Za nekoliko dana je dobio poziv oiz kompanije koja ga je obavestila da će mu račun biti kreditiran za celokupan iznos od 143.269,75 dolara. To je, kako je Remund rekao, bilo “apsolutno olakšanje”.

finance.yahoo.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0