Florida među 10 najboljih američkih država za preduzetnike. Evo kompletne liste

Florida među 10 najboljih američkih država za preduzetnike. Evo kompletne liste

Letnji poslovi na kojima možete zaraditi i do 300$ dnevno
CDC ukinuo uredbu o obaveznom nošenju maski u velikom delu Sjedinjenih Država
Predstavljena nova uredba za ulazak u SAD. Od 8. novembra lakše za strance, ali teža pravila za državljane Amerike

Šta Austin i Miami imaju zajedničko? Osim velike vrućine, to je bum u njihovim tehnološkim industrijama! Dok čujemo za tehnološke gigante koji se sele iz Kalifornije u povoljnije (i pristupačnije) države, ne možemo a da se ne zapitamo: koje su države najbolje za preduzetnike?

Dok većina američkih preduzetnika razmatra mnoštvo opcija za uspeh svog poslovanja, malo njih smatra svoju državu faktorom poslovnog uspeha. Ali istina je da poreski zakoni, troškovi života i srednji prihodi domaćinstva mogu igrati ulogu u tome kako vaše poslovanje napreduje na duge staze.

Da bismo se upoznali sa najboljim američkim državama za preduzetnike, ispitali smo šest faktora:

• Broj preduzeća sa manje od 5 zaposlenih
• Srednji prihod domaćinstva po državi
• Stopa preživljavanja preduzeća po državama
• Troškovi života u svakoj državi
• Godišnji platni spisak za preduzeća sa manje od 5 zaposlenih
• Procenat novih poslova u svakoj državi od 2020-2021

Nakon analize ovih faktora u odnosu na sve države, u nastavku smo naveli 10 najboljih američkih država za preduzetnike. Bubnjevi molim!

Svaku državu smo rangirali po redosledu od najbolje do najgore. Evo naših ključnih nalaza:

1. Kalifornija

Kalifornija se stalno rangira kao najbolja država za preduzetnike. Iako su troškovi života u Kaliforniji visoki, ona ima najveći broj preduzeća sa manje od 5 zaposlenih, najviši godišnji platni spisak za zaposlene i najbolju stopu preživljavanja za preduzetnike. Nije ni čudo što toliko malih preduzeća počinje u Kaliforniji!

Symbol and big seal of State of Texas on the tribune. Press conference of governor of Texas or others political events of Texas concept. 3d illustration

2. Teksas

Teksas je na 2. mestu kao najbolja država za preduzetnike, delom zbog toga što se nalazi na 4. mestu po broju preduzeća sa manje od 5 zaposlenih i 2. po visokom godišnjem platnom spisku zaposlenih. Teksas takođe nema porez na lični dohodak i niže troškove života, što ga čini privlačnim mnogim preduzetnicima.

3. Nju Džersi:

Nju Džersi je rangiran kao 3. najbolja država za preduzetnike. Sve u svemu, Nju Džersi ima visok godišnji prihod, rangirajući se na 2. mestu iza Kalifornije i na 8. mestu u preduzećima sa manje od 5 zaposlenih. Pored toga, Nju Džersi ima visok godišnji platni spisak za zaposlene, koji je na 7. mestu.

4. Ilinois:

Ilinois je rangiran kao 4. najbolja država za preduzetnike. Iako Ilinois ima relativno nisku stopu preduzetnika, rangirajući samo 36 od 50, oni takođe imaju viši srednji prihod domaćinstva i rangiraju se kao 5. država za preduzeća sa manje od 5 zaposlenih.

5. Džordžija:

Džordžija je rangirana na 5. mestu u ukupnoj najboljoj državi za preduzetnike. Iako je srednji prihod domaćinstva u Gruziji manji od proseka, Gruzija ima niske troškove života što je korisno za mala preduzeća i preduzetnike. Gruzija je bila na 7. mestu u preduzećima sa manje od 5 zaposlenih i na 8. mestu po visokom godišnjem platnom spisku.

boston chicago glasnik

6. Masačusets:

Masačusets je rangiran kao 6. najbolja država za preduzetnike. Masačusets ima visok srednji prihod domaćinstva, nalazi se na trećem mestu, ali takođe ima visoku stopu preživljavanja za preduzetnike i mala preduzeća.

7. Njujork:

Njujork je rangiran kao 7. najbolja država za preduzetnike. Iako Njujork ima visoke troškove života, oni su rangirani na trećem mestu u našoj kategoriji preduzeća sa manje od 5 zaposlenih i na trećem mestu po visokom godišnjem platnom spisku za zaposlene.

8. Florida:

Florida je rangirana na 8. mestu u našoj rang listi za najbolju državu za preduzetnike. Florida je bila na prvom mestu sa najvećim brojem preduzetnika u Sjedinjenim Državama. Takođe su zauzeli 2. mesto u kategoriji velikog broja preduzeća sa manje od 5 zaposlenih, ali su zauzeli 45. mesto po stopi preživljavanja.

9. Oklahoma:

Oklahoma je rangirana kao 9. najbolja država za preduzetnike. Oklahoma je rangirana na trećem mestu u kategoriji niskih troškova života i na četvrtom u kategoriji sa visokim stopama preduzetnika. Oba ova faktora čine Oklahomu očiglednim izborom za mnoge preduzetnike.

10. Tenesi:

Tenesi je rangiran na 10. na našoj listi najboljih država za preduzetnike. Tenesi ima niske troškove života, nalazi se na 6. mestu u toj kategoriji i na 13. mestu po stopi preživljavanja malih preduzeća. Takođe ima niske poslovne poreze i nema poreza na dohodak građana!

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0