Florida: Nakon 64 godine otkrio da nije američki građanin

Florida: Nakon 64 godine otkrio da nije američki građanin

Humanost na delu: “Trojka iz bloka” okupila srpsku zajednicu u Majamiju uz rekordan broj učesnika
Miami-Dade ukida zabranu za pitbulove 1. oktobra
Odbijeni ste za vizu ili zelenu kartu? Evo šta možete uraditi u ovom slučaju

Ispred kuće Džimija Klasa u Klirvoteru, simboli Amerike su na sve strane – Amerika je, na kraju krajeva, jedini dom koji je ovaj 66-godišnjak ikada poznavao.

“Ovde sam već 64 godine”, rekao je.

Ali nakon više od pola veka u SAD-u, gde je živeo, radio, išao u školu, oženio se, dobio decu, plaćao poreze, Klas je rekao da je 2020. godine otkrio da nije američki građanin.

“Bio sam, potpuno zatečen”, rekao je.

Klas je rođen u Kanadi, njegova majka je Kanađanka, ali mu je otac rođen i odrastao u Njujorku. Klas je rekao da se njegova porodica preselila u SAD kada je imao dve godine i tu ostala. Kako je Klas odrastao, pretpostavljao je da je i on Amerikanac, dvojni državljanin.

Prikazao je desetine dokumenata iz prošlosti, zajedno sa drugim dokumentima i fotografijama koje otkrivaju duboke korene koje je formirao u SAD-u tokom svog života.

“Znate da ste stari kada su stare vozačke dozvole bile od papira”, rekao je smejući se dok nam je pokazivao stare vozačke dozvole koje je dobio u SAD-u.

Klas je rekao da nikada nije bio upitan za svoj status državljanstva – ni kada je dobio karticu za socijalno osiguranje, vozačku dozvolu ili karticu za registraciju birača.

Nakon saznanja da zapravo nije američki državljanin, Klas je formalno podneo zahtev za status, ali mu je odbijen.

U.S. Customs & Immigration Services nije želeo da deli detalje kada je kontaktiran u vezi sa slučajem. U emailu, portparol je izjavio da ne govore o individualnim slučajevima.

Ali u pismu odbijenice iz 2022. godine, agencija je navela da Klas nije pružio dovoljno dokaza da dokaže da je njegov otac živeo u SAD-u 10 godina pre nego što je Klas rođen, što je uslov za dete koje traži državljanstvo putem roditelja.

Klas je kontaktirao kancelariju senatora Marca Rubija za pomoć i angažovao imigracionog advokata.

abcactionnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0