Florida: Netflix šalje nove uvećane račune, evo za koliko

Florida: Netflix šalje nove uvećane račune, evo za koliko

Publix pojačava svoju politiku zabrane prisustva kućnih ljubimaca u prodavnicama
Majami odobrio otvaranje prve apoteke za medicinsku marihuanu unutar gradskih granica
Florida: Ovi trgovinski lanci zatvoreni su tokom 2023. godine

Korisnici Netflixa na Floridi uskoro će videti novu naknadu na svojim mesečnim računima počevši sredinom februara.

Streaming gigant je ovih dana poslao e-mejl korisnicima kako bi ih obavestio o dodatnom “porezu na državne usluge”. Porez, tačnije komunikacioni poreski porez (CST), primenjuje se na prodaju, uključujući kablovsku i satelitsku televiziju, video i muzičko strimovanje, mobilne usluge i slično, izveštava WTSP.

“Nadamo se da uživate u svemu što Netflix ima da ponudi. Počevši od 15. februara 2024. godine, dodatni porez na državne usluge biće primenjen na vašu mesečnu pretplatu. Više informacija o tome kako porezi utiču na vašu Netflix pretplatu možete pročitati ovde”, stajalo u e-poruci.

Prema Odseku za prihode, od kompanije se očekuje da detaljno nabroji i posebno navede državne poreze na računima kupaca, gde “ne smeju oslobađati kupca od celog ili dela komunikacionog poreskog poreza.”

Nova taksa dolazi nakon što je Netflix najavio prošle jeseni da će povećati cenu svoje najskuplje pretplatničke opcije za 10% na 23 dolara mesečno, dok je najniža opcija bez reklama poskupela na 12 dolara mesečno. Trenutno, najjeftiniji plan pretplate počinje od 7 dolara mesečno sa reklamama. Pomenute cene ne uključuju porez na prodaju.

cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0