Florida od sledeće godine uvodi nove vozačke dozvole za mobilne telefone

Florida od sledeće godine uvodi nove vozačke dozvole za mobilne telefone

Nasi fudbaleri pokorili Floridu!
Palm Beach County: Planira se otvaranje 17 novih hotela do 2026. godine
Amazonova električna vozila za dostavu izlaze na američke drumove

Počevši od 2021.godine, stanovnici Floride će biti u mogćnosti da apliciraju za novu vrstu vozačke dozvole koja kojoj će moći da pristupe lako i brzo, na svojim tabletima i mobilnim telefonima, navodi se u saopštenju Thales-a, kompanije koja će obezbediti pomenute dozvole.

Thales je naveo da će dozvole „biti podjednako validne kao i stare vozačke isprave kako bi se utvrdio identitet individue na osnovu godina i pravom vožnje“.

Vozačke dozvole će takođe imati i jednu dodatnu mogućnost, mogućnost online verifikovanja!

Veoma smo uzbuđeni zbog ovog projekta koji će Floridu učiniti nacionalnim liderom kada je sigurna i bezbedna mobilna identifikacija u pitanju“ rekao je Teri L. Rouds, izvršni direktor DMV-a  „obavezali smo se vrlo važnom aspektu našeg rada, modernizaciji skoro svakog segmenta našeg Odeljenja i onoga što ono radi kao i tome kako će naši potrošači pristupati našim uslugama. Thales kompanija će biti sjajan partner u trenutku kada Florida prva pruža korak u budućnost koristeći mobilnu identifikaciju“.

Thales je izjavio da nove vozačke isrpave neće biti samo digitalni oblik identifikovanja već i bezbedna digitalizovana isprava pomoću koje se može utvrditi nečiji identitet.

Zvanični datum kada će ove isprave biti dostupne još uvek nije saopšten.

 

Izvor: WSVN

COMMENTS

WORDPRESS: 0