Florida: Ove građane očekuju daleko veći računi za vodu

Florida: Ove građane očekuju daleko veći računi za vodu

Proverite da li i Vama duguju novac: Florida ima tri milijarde dolara otuđene imovine
Imate neiskorišćene vaučere za putovanja? Evo sta kažu vodeće američke aviokompanije
Ukoliko želite 1200$ direktno na vaš račun imate još 24h da unesete podatke!
Neki stanovnici Broward okruga na Floridi mogli bi videti trostruko povećanje računa za vodu ako komisija okruga odobri izgradnju dva nova postrojenja za prečišćavanje vode.

Zvaničnici okruga su unajmili konsultanta prošle jeseni da proceni proces prečišćavanja vode u okrugu i da razmotri načine za smanjenje nivoa per- i poli-fluoroalkil supstanci, poznatih kao PFAS, u vodi za piće okruga, izveštava South Florida Sun Sentinel.

PFAS obuhvataju hiljade veštačkih hemikalija koje se nalaze u svakodnevnim predmetima kao što su posuđe sa nelepljivim premazom, pena za gašenje požara, ambalaža otporna na masnoću, vodootporno odelo i drugi predmeti. PFAS, poznati kao “večne hemikalije” zbog dugog vremena koje im je potrebno da se razgrade, mogu izazvati štetu u visokim koncentracijama izloženosti.

Ako komisija okruga odobri izgradnju novih postrojenja za prečišćavanje vode, stanovnici će platiti račun — koji bi mogao iznositi ukupno 500 miliona dolara unapred i do 140 miliona dolara godišnje za rad novih postrojenja za vodu.

newsweek.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0