Florida: Ovo su novi zakoni koji su stupili na snagu 1. januara 2022

Florida: Ovo su novi zakoni koji su stupili na snagu 1. januara 2022

Stanovnicima Sjedinjenih Država od danas nije dozvoljen ulazak u zemlje Evropske unije
Inflacija u Americi ponovo rekordna u poslednjih 40 godina
Wallethub – Ovo su najsrećnije države u SAD, evo gde se nalazi Florida

1. januar nove godine donosi niz promena u zakonodavni sistem Floride.

Evo nekoliko novih zakona koji su stupili na snagu

CS/CS/SB 566: Iznajmljivanje motornih vozila: Novi zakon ima za cilj da poboljša mere zaštite za peer-to-peer deljenje automobila. Usvojene ranije ove godine, njegove odredbe zahtevaju da iznajmljeno vozilo pojedinca bude ažurirano u vezi sa bezbednosnim opozivima i da i vlasnik i vozač ispunjavaju minimalne nivoe državnog osiguranja. Kompanije koje koordiniraju iznajmljivanje takođe su obavezne da naplate porez na promet iz transakcija.

Sponzori to nazivaju pokretom ka bezbednosti i pravičnosti.

SB 252: Ustanove za brigu o deci: Takođe poznat kao „Zakon o bezbednosti dece“, ovaj novi zakon je stupio na snagu u oktobru, ali će početi da se primenjuje u januaru. Zahteva da sve ustanove za brigu o deci i veliki porodični domovi za brigu o deci imaju alarme u vozilima koja prevoze decu. Cilj je podsetiti vozače da provere da li ima dece pre nego što odu, posebno tokom vrućih dana kada postoji opasnost od toplotnog udara.

CS/HB 121: Javni beležnici: Zakon ažurira notarske prakse u državi kako bi omogućio poboljšane digitalne zapise. Nakon jednoglasnog odobrenja u obe komore i potpisa guvernera, zakon zahteva video skladištenje sednica kod notara na mreži; omogućava sudskim izveštačima da daljinski zaklinju svedoke i novoprimljene advokate putem audio-videa i više.

Smanjena stopa osiguranja za kompenzaciju radnika: Poslodavci takođe mogu očekivati da će platiti manje za osiguranje radnika nakon novembarske naredbe državnog komesara. David Altmaier je potpisao smanjenje stope od 4,9% kako za nove tako i za obnovljene politike na snazi.

Wptv

COMMENTS

WORDPRESS: 0