Florida: Polise za osiguranje imovine nikad skuplje

Florida: Polise za osiguranje imovine nikad skuplje

Transformacija panorame Majamija: Waldorf Astoria postaje najviši neboder
Broj nerešenih aplikacija za “Zelenu kartu” povećao u toku januara za još 12000 slučajeva
Tramp produžio zabranu izdavanja zelenih karata i radnih viza do 31.marta

Lokalni zakonodavci sa Floride saopštili su da će nastaviti da rade na rešenjima kako bi pomogli vlasnicima nekretnina tokom 2024. godine.

Oni se nadaju da će unaprediti reforme koje su već dodate zakonu ranije ove godine. Međutim ove reforme su još uvek daleko od pružanja finansijskih olakšica.

Gorchow je razgovarao sa Jacobom Kligmanom, koji živi u Surfsideu i vodi posao u Hallandale Beachu. Kligman nema opcije kada je u pitanju osiguranje imovine.

“U protekle tri godine, mislim da su nas tri različite osiguravajuće kompanije odbile”, požalio se Kligman.

Samo jedna osiguravajuća kuća će Kligmanu izdati polisu osiguranja za kuću, a polisa je preskupa. U pitanju je trostruko veći iznos nego pre četiri godine.

Vlasnici nekretnina u državi Florida plaćaju otprilike 3,5 puta više od nacionalnog proseka za osiguranje svoje imovine. Na jugu Floride, ta razlika može biti gotovo pet puta veća.

“Većina vlasnika nekretnina ne može da priušti godišnje povećanje troškova osiguranja od 30-40 posto. U nekim slučajevima, to može biti i 100 posto ili više”, rekao je Mark Friedlander iz Insurance Information Institute.

On ističe četiri faktora koji povećavaju troškove osiguranja. To su vremenski uslovi na Floridi, prevelika količina pravnih sporova, troškovi reosiguranja za osiguravajuće kompanije i rastući troškovi popravki širom zemlje.

cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0