Florida postala najveća država koja je propisala obrazovanje o ličnim finansijama u srednjim školama

Florida postala najveća država koja je propisala obrazovanje o ličnim finansijama u srednjim školama

Vizcaya Museum and Gardens otvara se od 10. maja!
Nikola Jokić vodi u trci za najkorisnijeg igrača NBA lige
Ne propustite: The 2022 Miami International Boat Show

Florida je zvanično najveća držva koja je propisala kurs finansijske pismenosti za maturu u srednjoj školi!

U utorak je guverner Floride, Ron DeSantis, potpisao zakon SB 1054. Zakon su jednoglasno usvojili i Predstavnički dom i Senat početkom marta.

Florida Gov. Ron DeSantis speaks at the Conservative Political Action Conference (CPAC) in Orlando, Florida, on Feb. 24, 2022.

Ono što zakon radi sa finansijskom pismenošću zaista pruža osnovu za studente koja će biti primenljiva u njihovim životima, bez obzira na to kojim putem krenu“, rekao je DeSantis tokom konferencije za štampu u utorak. „Ovo će studentima pružiti osnovu da nauče osnove upravljanja novcem, razumevanje duga, razumevanje kako da balansiraju čekovnu knjižicu, razumevanje osnova ulaganja“.

Novi zakon će se primenjivati na učenike koji polaze u deveti razred u školskoj 2023/2024.godini, i zahtevaće da pre diplomiranja polažu polukreditni kurs iz ličnih finansija.

Bilo da naši učenici odluče da idu na jedna od naših sjajnih koledža ili univerziteta, da rade zanat ili program za šegrtovanje, karijeru u umetnosti ili vojsci, svaki učenik zaslužuje da bude opremljen obrazovanjem i znanjem kako bi finansijski uspeo u našem društvu“, rekla je poslanik Demi Busatta Cabrera, republikanta i jedan od glavnih sponzora zakona.

Trend obrazovanja o ličnim finansijama

Florida je poslednja u nizu, kada je u pitanju rastući trend država koje usvajaju zakone koji uključuju obrazovanje o ličnim finansijama za učenike.

Svet novca se menja tako brzo, ako ne pomognemo našim učenicima da budu u toku, sledeća generacija će ponoviti cikluse nedostataka finansijske pismenosti“, rekla je Yanely Espinal, direktorka obrazovnog centra Next Gen Personal Finance, neprofitne organizacije.

Trenutno su na čekanju 54 zakona za obrazovanje o ličnim finansijama u 26 država, prema praćenju zakona kompanije Next Gen Personal Finance. Sada 11 država, uključujući Floridu, zahteva od učenika da pohađaju samostalni kurs ličnih finansija kako bi maturirali, što neprofitna organizacija smatra zlatnim standardom takvog obrazovanja.

Više od 20 drugih država uključuje neku vrstu obrazovanja o ličnim finansijama u svoj nastavni plan i program na različite načine. I drugi imaju razne predloge. Na primer, predlog zakona predložen u Arizoni kaže da kurs o ličnim finansijama može da ispuni uslove za kurs iz matematike, prema navodima Next Gen Personale Finance organizacije.

Drugi zakon predložen u Tennessee-u bi obavezao kurseve ličnih finansija za učenike srednjih škola. Tennessee je jedna od sedam država koje već garantuju kurseve ličnih finansija za srednjoškolce.

Aktivnost pokazuje da države prepoznaju značaj ličnog finansijskog obrazovanja za svoje učenike. Iako je pandemija Korona virusa prekinula takvo obrazovanje širom nacije, ona je takođe naglasila važnost podučavanja čvrstih finansijskih navika.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0