Florida: Predstavnički Dom doneo zakon kojim se preduzećima i organizacijama zabranjuje da traže dokaz o vakcinaciji

Florida: Predstavnički Dom doneo zakon kojim se preduzećima i organizacijama zabranjuje da traže dokaz o vakcinaciji

Šerif upozorio na novu obmanu: Prevaranti obećavaju 75.000 dolara za zamenu krova
Cena američkog državljanstva – sve što treba da znate kako biste postali američki građanin
Miami Spice se vraća nakon pauze. Evo koji sve restorani učestvuju ove godine

Preduzećima, školama i vladinim organizacijama širom Floride biće zabranjeno da traže dokaz o vakcinaciji protiv COVID-19 na osnovu zakona koji je usvojio Predstavnički Dom i poslao ga Senatu na konačno odobrenje u sredu.

Retko ograničenje poslovanja od strane poslovnog zakonodavstva uvršteno je u SB 2006, zakon namenjen ažuriranju državnih vanrednih ovlašćenja usled budućih vanrednih situacija u javnom zdravstvu. Zakon je odmah naišao na kritiku, kako bi se apelovalo na manjinu glasača konzervativne desnice koji se protive vakcinama.

Guverner Ron DeSantis privukao je pažnju konzervativnim reakcijama 2. aprila kada je izdao izvršnu naredbu o blokiranju pasoša COVID-19, upozoravajući da će to stvoriti probleme s privatnošću. Iako Florida već zahteva vakcine da bi učenici pohađali državne škole. guvernerovu naredbu usvojili su zakonodavci i dodali je u njihov zakon o vanrednim ovlašćenjima.

Pored zabrane takozvanih „pasoša COVID-19“, mera će otežati lokalnim samoupravama da odgovore na javne vanredne situacije zahtevajući da se njihovi hitni nalozi usko kroje i produžavaju samo u sedmodnevnim koracima za ukupno 42 dana. Trenutno se takve naredbe mogu produžiti na neodređeno vreme.

Zakonodavci na Floridi ostali su po strani dok su lokalne vlade i savezne i državne agencije upravljale političkim i logističkim odgovorima na pandemiju. Predlog zakona koji je odobrio Predstavnički Dom 76-40 ne odnosi se na pandemiju koronavirusa, ali ažurira zakon za buduće hitne slučajeve.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0