Florida prestigla Njujork po vrednosti nekretnina

Florida prestigla Njujork po vrednosti nekretnina

Orlando: Breeze Airways dodaje 5 novih destinacija, karte već od 49 dolara
Florida: Ukoliko dobijete ovakav poziv odmah prekinite vezu
Evo šta treba da radite ako vam istekne srpski pasoš

U izveštaju Zillow stručnjaci su rangirali države sa najvrednijim tržištima nekretnina u 2022. godini i Florida je uspela da prestigne Njujork i zauzme drugo mesto na listi.

Na prvom mestu je i dalje Kalifornija.

Prema Zillowu, ovaj rast vrednosti nekretnina je rezultat rasta stanovništva i povećanja broja izgrađenih kuća.

Zapravo, drugo istraživanje koje je sproveo Redfin ranije ove godine pokazuje da je Florida bila glavna destinacija za stanovnike Njujorka koji su želeli da napuste svoju državu.

“I više stanovnika znači veću konkurenciju za nekretnine, što stavlja pritisak na cene”, navodi se u izveštaju. “Kao odgovor na porast broja stanovnika Florida i Teksas su takođe bili na vrhu liste država sa najvećim povećanjem broja novih stambenih jedinica u prošloj godini.”

S druge strane, Zillowov izveštaj pokazuje da su vrednosti nekretnina u drugoj polovini 2022. godine opale širom Sjedinjenih Američkih Država jer su visoke kamatne stope naterale potencijalne kupce nekretnina da odustanu od kupovine.

Florida se rangirala kao sedma na listi država sa najvećim padom vrednosti stambenih nekretnina tokom tog perioda, iako je na ostala iza Masačusetsa (br. 6), Kolorada (br. 5), Arizone (br. 4), Teksasa (br. 3), Vašingtona (br. 2) i Kalifornije (br. 1).

clickorlando.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0