Florida “Purple Alert Program” počinje 1. jula. Evo šta to znači

Florida “Purple Alert Program” počinje 1. jula. Evo šta to znači

Humanost na delu: “Trojka iz bloka” okupila srpsku zajednicu u Majamiju uz rekordan broj učesnika
Da li je bezbedno utovati sa “Advance Parole” dokumentom tokom imigracionog procesa?
Florida ima za 18.500 više milionera, Majami četvrti najbogatiji grad u Americi

Florida ima višestruka upozorenja u drugačijim bojama za različite hitne slučajeve u državi. Već imamo AMBER upozorenja za nestalu ili kidnapovanu decu, Srebrna (Silver) upozorenja za ugrožene starije osobe i Plava upozorenja kada su policajci povređeni na dužnosti i osumnjičeni pobegne.

Prošle godine je potpisan novi sistem, Purple Alerts. Godinu dana od stupanja na snagu, sistem će postati aktivan 1. jula. Dakle, šta radi ljubičasto upozorenje?

Kao što je ranije objavljeno, prema SB 184 iz 2021, ljubičasto upozorenje može biti izdato, prema novom zakonu, kada nestane odrasla osoba koja ima najmanje 18 godina i ima:

• Mentalna ili kognitivna invalidnost koja nije Alchajmerova bolest ili demencija
• Intelektualni ili razvojni nedostatak
• Povredu mozga
• Još jedan fizički, mentalni ili emocionalni invaliditet koji nije povezan sa zloupotrebom supstanci

Ljubičasta upozorenja se takođe mogu izdati za odrasle osobe koje ispunjavaju više od gore navedenih kriterijuma, kada njihov nestanak ukazuje na verodostojnu pretnju od neposredne opasnosti ili ozbiljne telesne povrede sebi ili sebi, kako to utvrdi lokalni organi za sprovođenje zakona.

Prema zakonu usvojenom prošle godine, ljubičasta upozorenja se izdaju za one koji ne mogu da budu vraćeni na sigurno bez intervencije organa za sprovođenje zakona i koji ne ispunjavaju kriterijume za aktiviranje lokalnog Srebrnog upozorenja, ili Plan Srebrnog upozorenja Pravnog odeljenja Floride.

Kada se aktivira ljubičasto upozorenje, lokalni organi za sprovođenje zakona moraju obavestiti medije i upozoriti pretplatnike u njihovoj jurisdikciji ili jurisdikciji gde se veruje da je nestala osoba otišla ili bi se mogla nalaziti. Lokalne agencije takođe mogu zatražiti da se Ljubičasto upozorenje emituje na lutrijskim terminalima u geografskim regionima u koje su možda otišli.

WFLA

COMMENTS

WORDPRESS: 0