Florida: Šta je sve potrebno da znate o plaćanju poreza

Florida: Šta je sve potrebno da znate o plaćanju poreza

Put do pasoša: Kako da postanete američki državljanin kroz službu u Vojsci SAD
Morate kod doktora a nemate zdravstveno osiguranje? Evo šta uraditi u datoj situaciji
Što je S&P 500 i ​kako investirati u ovaj index u 2021. godini

IRS je počeo prihvatanje federalnih prijava za poresku godinu 2023. 29. januara. Rok za podnošenje federalnih poreskih prijava je ponedeljak, 15. aprila.

Kao podsetnik na Floridi nema državnog poreza na dohodak.

Besplatni federalni sistem pripreme i podnošenja poreza dostupan je nekim, ali ne svim, poreskim obveznicima na Floridi.

Evo šta poreski obveznici treba da znaju:

Poreski obveznici sa prilagođenim bruto prihodom od $79,000 ili manje mogu koristiti opciju IRS Free File, koja uparuje kvalifikovane podnosioce prijava sa pouzdanim partnerskim poreskim pripremnim agencijama. Kvalifikacioni prag za prihode je za $6,000 veći u odnosu na prošlu godinu.

Direct File je pilot program unutrašnjeg sistema pripreme i podnošenja poreza koji je besplatan za poreske obveznike u dvanaest država – Arizona, Kalifornija, Florida, Massachusetts, Nevada, New Hampshire, Njujork, Južna Dakota, Tenesi, Teksas, Vašington i Vajoming.

Poreski kredit za dete

Poreski kredit za dete omogućava kvalifikovanim roditeljima i starateljima da smanje svoju poresku obavezu i dobiju povrat novca. Ove godine, kredit se zasniva na prihodu, statusu podnošenja prijave i broju dece.

Standardni odbitak

Pre podnošenja prijave, poreski obveznici treba da odrede da li će detaljisati ili uzeti standardni odbitak, što većina bira. To je fiksni iznos u dolarima koji smanjuje oporezivi prihod.

Za poresku godinu 2023., standardni odbitak, prilagođen inflaciji, iznosi $13,850 za pojedinačne podnosioce prijava i supružnike koji podnose zasebno, $27,700 za supružnike koji podnose zajednički prijavu i preživele supružnike; i $20,800 za one koji podnose prijavu kao glava porodice.

patch.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0