Florida: Sudija povlači odluku koja je blokirala zakon o imigraciji

Florida: Sudija povlači odluku koja je blokirala zakon o imigraciji

Južna Florida: Dvadesetoro osuđeno zbog prodaje lažnih diploma za medicinsku školu
Ovo su 10 najopasnijih gradova za život u Americi u 2022. godini
American Airlines uvodi nove domaće i međunarodne letove sa aerodroma u Majamiju

Samo nekoliko sati nakon što je doneta odluka koja je potvrdila blokadu zakona o imigraciji na Floridi, federalni sudija je poništio svoju odluku.

Sudija Roy Altman izdao je privremenu zabranu u sredu kojom se privremeno blokira ključni deo imigracionog zakona guvernera Rona DeSantisa (R), koji bi učinio krivičnim delom prevoz nedokumentovanih migranata u državu.

Altman se složio sa Farmworker Association of Florida da bi federalni imigracioni zakoni verovatno bili nadređeni ovom zakonu.

Sudija je napisao da sve strane moraju podneti sažetak do 6. juna o tome da li bi zabrana trebalo da se odnosi na tužioce ili da bude zabrana na nivou okruga ili države.

U svojoj originalnoj odluci, Altman je odbacio argumente državne tužiteljke Ashley Moody (R) da bi zabrana mogla da spreči rad policije, uključujući napore da se identifikuju ljudi koji se bave trgovinom drogom.

Zakon o imigraciji Floride, S.B. 1718, potpisao je DeSantis prošle godine i doveo je do toga da su neki migranti premešteni u plave države širom zemlje autobusima i avionima.

Aktivisti za prava imigranata i Farmworker Association of Florida podneli su tužbu u julu prošle godine, fokusirajući se posebno na prevoz osoba koje su nelegalno ušle u zemlju.

COMMENTS

WORDPRESS: 0