Florida: U ovim gradovima je naglo pala cena nekretnina

Florida: U ovim gradovima je naglo pala cena nekretnina

Royal Caribbean vraća besplatna krstarenje za decu
Florida među najpopularnijim državama za odlazak u penziju
Florida: Ovi trgovinski lanci zatvoreni su tokom 2023. godine

Cene kuća na Floridi se mnogo brže smanjuju nego u ostatku zemlje, prema najnovijim podacima sa online platforme Zillow.

Podaci za februar objavljeni od strane agencije za nekretnine pokazuju da je 33 odsto oglasa za prodaju kuća u metropolitanskom području Tampi imalo pad cena u istom mesecu – najviše u poređenju sa drugim gradskim područjima u celoj zemlji i povećanje od 3,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Na nacionalnom nivou, 20,1 odsto oglasa za prodaju kuća je imalo pad cena, što je povećanje od 2 odsto u poređenju sa prethodnom godinom.

Prema februarskom izveštaju tržišta Zillow-a, nekoliko gradova na Floridi imalo je najveći udeo oglasa za prodaju kuća sa nižim cenama u zemlji. Oko 28,9 odsto oglasa u Okali imalo je sniženje cena u februaru; u Palm Beju, taj broj je bio 30,9 odsto; u North Portu, dostigao je 35,5 odsto.

Druga područja koja su takođe videla najveće smanjenje cena u zemlji nakon Tampe su sva u južnom delu SAD-a. Otprilike 32 odsto oglasa za prodaju kuća u Feniksu, Arizoni, imalo je sniženje cena u februaru, dok je u San Antoniju, Teksasu, taj broj iznosio 27 odsto.

newsweek.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0