Florida: Usvojen zakon koji olakšava investitorima da ruše istorijske zgrade

Florida: Usvojen zakon koji olakšava investitorima da ruše istorijske zgrade

Gradonačelnik Miami Beach-a najavio nova pravila za delove South Beach-a
U Americi 325 000 obolelih od COVID 19, više od 4500 u Majamiju
Da li ste znali da za svega 99 dolara možete iznajmiti bioskop u centru Majamija?

Guverner Ron DeSantis nedavno je potpisao zakon koji ima za cilj pojednostavljenje procesa za investitore da sruše istorijske zgrade blizu obale Floride, što je izazvalo zabrinutost u vezi sa očuvanjem Art Deco arhitekture u Majamiju.

Zakon, poznat kao SB 1526, stavlja ograničenja na lokalne vlade i odbore za očuvanje, ograničavajući njihovu sposobnost da zaštite značajne strukture od rušenja.

Ovaj potez posebno utiče na odbor Majami Biča koji je odgovoran za nadgledanje sudbine oko 2.600 zgrada unutar lokalno određenih istorijskih distrikata. Iako je potpisan tiho, bez javnog događaja, pristalice tvrde da su ove modifikacije ključne za osiguranje usklađenosti sa građevinskim propisima u oblastima obale koje su podložne poplavama, gde starije strukture možda nisu tako otporne.

Iako zakon uključuje izuzeća za određena područja poput St. Augustinea, Key Westa, Palm Beacha i delova South Beacha na Ocean Driveu, zabrinutost ostaje za susedstva Mid-Beach i North Beach u Majami Biču. Ikončni Art Deco hoteli duž Collins Avenue, poput Faena, Sherry Frontenac, Casablance i Carillona, i dalje bi mogli biti suočeni sa potencijalnim rušenjem prema novim propisima.

Važno je napomenuti da iako zakon ne nadmašuje lokalne urbanističke propise, svaka nova konstrukcija koja zamenjuje srušene zgrade mora se pridržavati lokalnih propisa, osim ako developeri ne izaberu alternativnu politiku Live Local, koja im omogućava da zaobiđu zahtev za urbanističkim planom obećavajući da će razviti stanove za radnu snagu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0