Florida zabranjuje direktnu prodaju automobila potrošačima, osim Tesle

Florida zabranjuje direktnu prodaju automobila potrošačima, osim Tesle

Rekordan rast vrednosti nekretnina u okrugu Miami-Dade u 2023. godini
Florida: Na pumpi kupila srećku i osvojila milion dolara
Ove američke države su najmanje voljene od strane svojih stanovnika (pa i komšija)

Nova legislativa koju je nedavno usvojila Florida donosi značajne promene u načinu prodaje automobila u Sunčanoj državi, dovodeći u pitanje dominaciju najvećih proizvođača automobila, ali istovremeno pružajući podršku proizvođačima električnih vozila.

Guverner Ron DeSantis odobrio je HB 637, zakon koji sprečava zastarele proizvođače automobila da nude opciju direktnog prodavanja vozila potrošačima ili opciju online prodaje ukoliko već posluju kroz zastupnike. To znači da su kompanije poput Ford-a i General Motors-a obuhvaćene ovom zabranom.

Ipak, svako fizičko ili pravno lice koje nema nezavisne prodajne salone može direktno prodavati automobile u skladu sa zakonom. To uključuje proizvođače električnih vozila poput Rivian-a, Polestar-a, Lucid-a i Tesle.

Floridin zakon se pridružuje drugim državama poput Luizijane, Novog Meksika i Teksasa koje takođe zabranjuju proizvođačima automobila direktnu prodaju vozačima. Međutim, zakon Floride, koji stupi na snagu 1. jula, jedinstven je jer pravi izuzetak za određene kompanije.

Kancelarija guvernera Ron DeSantisa i kompanija Tesla još uvek nisu odgovorili na zahtev za komentar.

Treba napomenuti da je Tesla već vodila pravne bitke kako bi ostvarila pravo na direktnu prodaju vozila kupcima u Delaveru i Mičigenu. Kompanija koja je u vlasništvu Elona Maska takođe trenutno osporava zabranu u Luizijani, nazivajući je “protekcionističkom, antikonkurentnom i neefikasnom“, prenosi Reuters.

General Motors je izjavio u petak za CBS MoneyWatch da će nastaviti podržavati svoje klijente i ostati u skladu sa zakonom Floride.

Ford i Stellantis, matična kompanija Chrysler-a, obratili su se industrijskoj grupi Alijansa za automobilske inovacije (AAI), koja je odbila da daje komentare.

U maju je AAI pozvala guvernera DeSantisa da stavi veto na ovaj zakon, tvrdeći da bi “ovaj zakon učinio proces kupovine vozila neefikasnijim”. Grupa je izjavila da bi ova mera dovela do povećanja cena vozila, dodatnih troškova za franšize vozila i ograničenja izbora potrošača.

Ograničavanje kupaca na kupovinu samo preko zastupnika unazad bi vuklo proces kupovine vozila i ne bi odražavalo preferencije modernih potrošača koji žele da imaju mogućnost direktnog izbora, prilagođavanja i garancije da će željeno vozilo biti dostupno za kupovinu“, navodi AAI.

Kritičari zakona upozoravaju da bi ovakva regulativa mogla stvoriti neravnopravne uslove za starije proizvođače automobila u odnosu na njihove konkurente fokusirane na električna vozila. Dilerske mreže su poznate po dodatnim naknadama koje povećavaju konačnu cenu vozila, kako tvrde stručnjaci iz automobilske industrije i savezni regulatori. Direktna prodaja eliminiše te dodatne troškove i potencijalno daje prednost proizvođačima električnih vozila u smislu cene.

Zakon Floride o prodaji automobila direktno potrošačima stupa na snagu 1. jula, a njegove dugoročne posledice i uticaj na tržište automobila tek treba da budu vidljivi.

 

 

Izvor: Cbsnews.com

Pnj.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0