Florida zatvara sva javna COVID test mesta, ali će okrug Miami-Dade i dalje zadržati besplatne testove i vakcine

Florida zatvara sva javna COVID test mesta, ali će okrug Miami-Dade i dalje zadržati besplatne testove i vakcine

Restorani se zatvaraju u četvrtak, teretane ostaju otvorene
Florida: Bez REAL ID-ja nećete moći da se ukrcate na domaće letove, ali to nije sve
Amerikanci najnesrećniji u poslednjih 50 godina, pokazuje istraživanje

Dok država Florida zatvara sva svoja mesta za javna testiranja, vakcinacije i tretmane za COVID-19 zbog nedostatka federalnog finansiranja, okrug Miami-Dade će nastaviti da nudi besplatne testove i vakcine na više od dvadesetak lokacija širom okruga koristeći drugi nacionalni resurs: Federalnu agenciju za vanredne situacije.

Iako je gradonačelnica Majamija Dade Daniella Levine Cava rekla da će FEMA nadoknaditi okrugu „100%“ za obezbeđivanje testova i vakcina neosiguranim do 1. jula, nije jasno da li će okrug morati da se oslanja na FEMA toliko dugo nakon što su senatori u ponedeljak uveče objavili dogovor o paketu pomoći za korona virus vredan 10 milijardi dolara. Sporazum, kojim je izdvojeno 5 milijardi dolara za terapiju, 750 miliona dolara za pripremu budućih varijanti, a ostatak za vakcine i testiranje, još uvek čeka odobrenje oba Kongresa i potpis predsednika Bajdena.

Do tada, Miami-Dade će koristiti FEMA-in Program javne pomoći za plaćanje testova i vakcina za neosigurane, rekla je Levine Cava u dopisu komesarima 1. aprila.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0