Floridu očekuje rekordan broj putnika predstojećeg vikenda

Floridu očekuje rekordan broj putnika predstojećeg vikenda

Danas je Sveti Nikola! Srećna slava!
Policijski čas ostaje – Apelacioni sud presudio u korist okruga Miami-Dade
Barbados uvodi nove, 12-mesečne vize za radnike na daljinu

Rekordan broj putnika očekuje se na Floridi tokom prazničnog vikenda povodom Dana nezavisnosti, prema informacijama koje je objavila Američka automobilska asocijacija (AAA). Prema AAA, više od 2,8 miliona stanovnika Sunčane države planira putovanje od najmanje 50 milja ili više između petka, 30. juna i utorka, 4. jula. Ovaj broj je za 87.000 putnika veći od prethodnog rekorda postavljenog prošle godine.

Nije samo Florida koja očekuje rekordan broj putnika, već se i na nacionalnom nivou predviđaju novi rekordi. Očekuje se da će oko 50,7 miliona Amerikanaca putovati tokom prazničnog vikenda, što je gotovo 2,1 milion putnika više u odnosu na prošlu godinu i skoro 1,8 miliona više u odnosu na prethodni maksimum postavljen 2019. godine.

Debbie Haas, potpredsednica AAA za putovanja, izjavila je da je vikend povodom Dana nezavisnosti nastavak veoma uspešne letnje sezone putovanja. Međutim, upozorila je putnike da očekuju zakrčene puteve, gužve u hotelima i dugačke redove na aerodromima i turističkim atrakcijama. Iako su avionske i hotelske cene skuplje nego prošle godine, Amerikanci i dalje žele da putuju.

Na Floridi se očekuje da će više od 2,4 miliona ljudi krenuti na put tokom praznika, što je povećanje od 37.000 u odnosu na prošlu godinu. Od tog broja, 219.823 putnika će koristiti avionski prevoz da bi stigli do svojih odredišta. AAA predviđa da će se u celoj državi 43,2 miliona Amerikanaca voziti do svojih odredišta, dok će njih 4,2 miliona koristiti avion.

Kada je reč o cenama goriva, procenjuje se da će one ostati niže nego prošle godine. Iako je još uvek rano da se zna tačno koliko će vozači platiti na benzinskim pumpama, verovatno će cene biti znatno niže nego tokom prazničnog perioda prošle godine. Ipak, zbog povećane potražnje za gorivom, moguće je očekivati porast cena u narednim danima. Prošle godine je prosečna cena benzina u Floridi bila 4,54 dolara po galonu 4. jula.

INRIX, dobavljač podataka i informacija o transportu koji je citiran od strane AAA, predviđa da će petak, 30. jun, biti najprometniji dan na putu tokom prazničnog vikenda. Najveće gužve se očekuju popodne i rano uveče, a prosečno vreme putovanja će biti 30% duže nego obično, posebno u većim gradskim oblastima blizu plaža i turističkih atrakcija. Kako bi izbegli najveće gužve, INRIX preporučuje vozačima da putuju ujutru ili posle 18:00h.

Iako putnici plaćaju 40-50% više za avionske karte u odnosu na prošlu godinu, podaci pokazuju da to nije sprečilo putnike da rezervišu letove, a rezervacije ostaju jake. Cene benzina su bile promenljive tokom ovog leta, ali je prosečna cena ostala ispod 3,47 dolara po galonu u državi, zahvaljujući nižim cenama nafte.

Praznični vikend povodom Dana nezavisnosti obećava rekordnu posetu turističkim destinacijama, ali putnici bi trebali biti spremni na gužve i planirati svoje putovanje unapred kako bi izbegli najprometnija vremena na putevima i aerodromima.

 

 

Izvor: Nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0