Forbes: Poslodavci širom Amerike planiraju da naplate nadoknadu do 50 dolara mesečno svojim nevakcinisanim radnicima

Forbes: Poslodavci širom Amerike planiraju da naplate nadoknadu do 50 dolara mesečno svojim nevakcinisanim radnicima

Trećina Amerikanaca više troši na kafu nego na investicije kaže istraživanje
Novak Đoković u finalu Rolan Garosa
Census 2020: Rezultati popisa pokazuju da je Amerika rasno i etnički raznovrsnija nego ikad ranije

Na osnovnu navoda jedne od najvećih nacionalnih konsultantskih kuća za zdravstvene beneficije poslodavci širom Amerike planiraju da naplate posebnu nadoknadu od 20 do 50 dolara mesečno svojim nevakcinisanim radnicima, piše Forbes

Do sada su poslodavci nudili poklon kartice, slobodan dan, gotovinu i druge finansijske podsticaje kako bi ubedili svoje radnike da se vakcinišu protiv Covid-19.

Ali izgleda da će poslodavci promeniti pristup i da će naplaćivati penale do 50 dolara mesečno, kaže Mercer, konsultantska kompanija koja radi sa hiljadama poslodavaca širom sveta.

„Poslodavci su pokušali da ohrabre zaposlene da se vakcinišu nudeći podsticaje poput plaćenog slobodnog vremena i gotovine, ali sa varijantom Delta koja povećava infekcije i hospitalizacije u celoj zemlji – u isto vreme kada su stope vakcinacije stagnirale – primili smo upite od najmanje 20 poslodavaca u poslednjih nekoliko sedmica koji razmatraju mogućnost dodavanja zdravstvenih naknada za nevakcinisane kao način da povećaju stopu vakcinacije svoje radne snage “, rekao je Vade Simons, vođa Mercer grupe za regulatorne resurse.

U prošlonedeljnom New York Times-u izneto je nekoliko primera kako Covid-19 može dovesti do povećanja troškova i premija zdravstvenog osiguranja od nevakcinisanih. „Bolnički boravak zbog Covid-19 u Sjedinjenim Državama obično generiše ogromne račune“, napisale su dr Elisabeth Rosenthal i Glenn Kramon sa Univerziteta Stanford, navodeći primere koji uključuju „račun od 104.000 dolara za 14-dnevnu hospitalizaciju u Majamiju za neosiguranu osobu“.

Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0