Formiran specijalni tim za praćenje novih slučajeva Covid 19 u hotelima i restoranima

Formiran specijalni tim za praćenje novih slučajeva Covid 19 u hotelima i restoranima

10 stvari po kojima je Amerika poznata
Bela kuća odbacila predlog za uvođenje obaveznih “Covid pasoša”
Nakon Farmers Insurance-a i AAA napušta Floridu

Hoteli, restorani i kulturne institucije na Miami Beach-u sada će imati na raspolaganju namenski tim koji će istražiti nove slučajeve COVID-19 u gradskom ugostiteljskom sektoru.

„Kovid tim“ od sedam osoba iz Ministarstva zdravlja Floride najavljen je u utorak u okviru novog gradskog programa Race to Trace, finansiranog od strane Rockefeller fondacije u iznosu od 455.000 američkih dolara.

Tragači za kontaktima, koji rade za državu, biće zaduženi da istraže nove slučajeve koronavirusa među zaposlenima u preduzećima koja učestvuju u Majami Biču. Oni će kontaktirati zaposlene koji imaju pozitivan test na novi koronavirus i pratiti njihove nedavne kontakte kako bi zaustavili širenje virusa među ostalim zaposlenima ili posetiocima.

Ovo je isključiva odgovornost, oni su posebno dodeljeni da pomažu hotelima, restoranima i umetničkim i kulturnim institucijama na Miami Beach-u“, rekla je portparolka Miami Beach-a u izjavi. „Tragači za kontaktima će i dalje raditi i izveštavati ministarstvo zdravlja Floride u okrugu Miami-Dade, a grad će nastaviti s nedeljnim pozivima za koordinaciju sa timom.“

Otprilike 255.000 dolara bespovratnih sredstava Rockefellera ići će na traženje kontakata. Ostalih 200.000 američkih dolara finansiraće program za odnose s javnošću za promociju napora za bezbednost COVID-a u gradskim hotelima i restoranima, navodi se u memorandumu gradskog menadžera Jimmija Moralesa.

Izvor: Miami Herald

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0