Fort Lauderdale proglašen za najmanje bezbedan grad u Americi

Fort Lauderdale proglašen za najmanje bezbedan grad u Americi

Trampova admistracija predlaže uzimanje DNK od imigranata!
Top 25 najbogatijih gradova u Americi
ART SHOW – Recycling of the souls

Nova studija je ocenila Fort Lauderdale kao najmanje bezbedan grad u celoj Americi!

WalletHub je uporedio 182 grada u odnosu na tri ključne dimenzije:

  1. Home & Community Safety
  2. Natural – Disaster Risk
  3. Financial Safety

Svaka od ovih dimenzija je procenjena uz pomoć 42 kriterijuma koja su ocenjena na skali od 100 poena kako bi se utvrdio ukupan rezultat.

Među kriterijumima su, između ostalog bili i broj napada prijavljen policiji, prosek COVID-19 slučajeva u zadnjih sedam dana na 100,000 stanovnika, saobraćajne nezgode po glavi stanovnika, nivo rizika od uragana, tornada, poplava i udeo neosiguranih vozača.

Bilo je i drugih kriterijuma kao što su broj masovnih pucnjava, ubistva po glavi stanovnika, silovanja, krađe i seksualni prekršaji takođe po glavi stanovika kao i zaposleni u odeljenju za čuvanje javnog reda i mira i vatrogasaca.

Gradonačelnik Fort lauderdale-a, Dean Trantalis, se ne slaže sa rezultatima istraživanja.

Mnogo podataka koji se koriste u WalletHub istraživanju nema puno veze sa bezbednošću. Bliži pogled na kriterijume nam otkriva da su gradovi procenjivani na osnovu stranih kriterijuma uključujući uslove na putu, učešće u penzionom planu, kreditne rezultate, odnose duga i dohotka i stope siromaštva“ rekao je Gradonačelnik Trantalis u pisanoj izjavi koja je poslata CBS4 putem e-maila. „Stope kriminala Fort Lauderdale-a su mnogo niže u odnosu na mnoge gradove koji su obuhvaćeni istraživanjem i ponosni smo na posao koji obavlja naša policija štiteći naše građane i čineći grad bezbednim za stanovnike i posetioce“.

Zbog finansijske sigurnosti, Majami se našao na poslednjem mestu.

Najsigurniji grad na Floridi je Cape Coral, koji je 44ti na listi.
Tampa je na 82.mestu, Tallahassee na 85.mestu, Pembroke Pines na 93. i Jacksonville na 120tom mestu. Neki od drugih gradova na listi su Port St. Lucie (132), Hialeah (136), Miami (153), Orlando (159), St.Petersburg je na 170tom mestu a Fort Lauderdale na 182.mestu.

Najsigurniji grad sa liste je Columbia, Maryland.

Izvor: CBS Local

COMMENTS

WORDPRESS: 0